A+ A A-

Отворена туристичко наутичка сезона у Београду

Оцените овај чланак
(4 гласова)

brodddddБЕОГРАД - Упловљавањем првог брода „Viking Aegir“ највећег европског туроператора Viking River Cruise на Међународно путничко пристаниште Лука „Београд“, свечано је протекле седмице отворена туристичко-наутичка сезона 2014. у Београду.

Око 180 туриста из Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Канаде упловило је Међународно пристаниште „Лука Београд“ у организацији највећег европског туроператора „Viking River Cruise“, а у оквиру седмодневне туре под називом „Врата источне Европе“.
Добродошлицу за госте припремила је Средња туристичка школа Нови Београд, чији су ученици у српским народним ношњама послужили госте по старом српском обичају, погачама које су сами припремили и домаћом ракијом, објавила је Туристичка организација Србије (ТОС).
Након послужења, културно-уметничко друштво „Талија“ извело је сплет игара из Србије и увеличало свечано отварање наутичке сезоне.
Према актуелним најавама, у току овогодишње сезоне Београд би требало да посети око 580 бродова и више од 70.000 туриста.
Београд – атрактивна дестинација на наутичкој карти Дунава
pogaceeeeeПрошлогодишња сезона 2013. завршена је најбројнијом посетом до сада, доласком 510 бродова са око 64.000 туриста, и порастом од 15 одсто, што говори да је Београд све атрактивнија дестинација на наутичкој карти Дунава.
За крстарење Дунавом највише су заинтересовани туристи из Канаде, САД, Немачке и Велике Британије, као и из Аустрије, Француске, Италије и Скандинавије, али и других европских и светских држава. Током боравка у Београду, гости посећују најважније локације, историјске и културне споменике, а међу најпосећенијим су Београдска тврђава, Храм светог Саве, Музеј 25. мај, Кнез Михаилова улица, Мост на Ади и бројни други локалитети.
У току туристичко-наутичке сезоне, путницима ће на пристаништу бити на располагању сезонски инфо центар Туристичке организације Београда са промотивним материјалима о Београду.
У циљу пружања комплетних услуга, на Међународном путничком пристаништу „Луке Београд“ свакодневно ће радити и мењачница, банкомат и продавница сувенира, производа хране и пића, и других производа који преносе и промовишу дух Београда и Србије.
Током године, туристи који бораве у граду и Београђани, имаће прилику да осете пријатну атмосферу и кроз манифестације које се организују у оквиру промоције река Саве и Дунава, а то су Београдски карневал бродова и Београдски латино маратон које организује Туристичка организација Београда, и друге манифестације попут као што су Дани Дунава и Фиш фест.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 22 март 2014 22:42
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани