Кућа Добрих Вести

Login

Речник за боље споразумевање са страним гостима на селу

Оцените овај чланак
(7 гласова)

сликаБЕОГРАД - Како би се унапредио квалитет сеоског туризма осмишљен је речник којим су обухваћене све речи, фразе и називи јела које се могу користити за лакше споразумевање власника сеоских домаћинстава са страним гостима.

Речник је направљен као једноставно средство помоћу кога ће се домаћини успешније и ефикасније споразумевати са иностраним гостима који бораве у руралним подручјима Србије.

Пројекат „Да се разумемо“ настао је у сарадњи Регионалне развојне агенције Златибор из Ужица, туристичке агенције „ПанаКомп Земља Чуда“ из Новог Сада, а уз подршку Владе Швајцарске.

Реч је о речнику енглеског језика прилагођеном за потребе сеоских домаћина.

Улога удружења “Млади за туризам”, како је објавила ова организација, у овом пројекту је да буду едукатори за сеоска домаћинства за ефикасну употребу и коришћење речника у комуникацији са туристима из иностранства. Едукацију врше едукатори који су чланови удружења и који су прошли селекцију и обуку која је организована у оквиру удружења.

 

 

 

Прва едукација одржана у Бачком Петровцу

 

Тим поводом одржана је прва пилот едукација у Туристичкој организацији Бачки Петровац.

У овој едукацији учествовало је 12 сеоских домаћинстава и власника смештајних капацитетета из ове општине.

Домаћини су показали велику преданост у раду и жељу за стицањем нових сазнања која ће им донети финансијску добит.

Највећи број полазника припадао је трећем добу коме је туризам додатна делатност, а сви имају жељу да од туризма живе и надају се да ће им речник у томе допринети.

Полазници су указали да би волели да едукација траје дуже. Крај едукације обележен је поделом потврда о учешћу и дружењем.

“Жеља нам је да се пројекат прошири на целу Србију, да што више људи едукујемо и надамо се да ћемо успети у томе, поготово сада када смо добили позитивне рекације на прву пилот едукацију”, поручују едукатори из удружења “Млади за туризам”.

Они су позвали све заинтересоване општине и туристичке организације широм Србије да се јаве ради успостављања сарадње на мејл : Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 01 април 2014 12:17
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија