Кућа Добрих Вести

Login

Све за ђаке - спортисте

Оцените овај чланак
(1 Глас)


1DJACI2SOSTARITANASKOVIC2БЕОГРАД -  Александар Шоштар председник Спортског савеза Србије и Жељко Танасковић председник Савеза за школски спорт Србије потписали су споразум о сарадњи са циљем да се још више унапреди систем школског спорта у Србији.


- Спортски савез Србије, навећа спортска организација на Балкану, уз бригу о врхунском спорту има задатак да помогне да се што више грађана Србије, поготово деце и ђака бави спортом. Савез за школски спорт Србије је  носилац активности у овој веома важној области спортског живота Србије и природно је да сарађујемо за добробит ђака – спортиста и да им заједнички омогућимо најбоље услове. Очекујемо и подршку локалних самоуправа – истакао је Александар Шоштар.
 Жељко Танасковић председник Савеза за школски спорт Србије је нагласио да је Спортски савез Србије драгоцени и поуздани партнер и да је овим споразумом направљен још један важан корак у до сада изузетној сарадњи:
- Не смемо да дозволимо да се деци „догоди спорт“ и да случајно почну да се њиме баве, већ морамо да настојимо да их кроз наш добро осмишљен и стручно вођен систем укључујемо од малих ногу и усмеравама ка здравом  начину живота – рекао Танасковић.-  Ускоро ћемо представити и „Спортску картицу“ за родитеље помоћу које ће моћи да код великој броја најбољих произвођача набаваљају спортску опрему под повољнијим условима. Картица ће имати бар код и из цене, део новца ићи  ће на рачун школе коју похађа њихово дете, да би се искористио за побољшање услова да се ђаци баве спортом.
Потписивању споразума у просторијама Спортског савза Србије присуствовали су  Велизар Ђерић потпредседник и Владимир Батез генерални секертар Спортског савеза Србије, Слободна Ђурић члан УО СС Србије и друге угледне званице и пријатељи спорта.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 30 април 2014 11:48
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија