Кућа Добрих Вести

Login

Грешка
  • JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 1733

Грчка и даље омиљена дестинација

Оцените овај чланак
(3 гласова)

maraБЕОГРАД - На Сајму туризма агенције су понудиле попусте за поједине аранжмане или хотеле од 10 до 50 одсто, али је интересовање путника и даље највеће за Грчку.


Тако агенција „Белви“ , за резервације до априла нуди попуст од 35 одсто на хотеле у Грчкој. Попуст дају хотели, али и сама агенција на ране резервације и превоз , од 30 до 40 одсто. Иван Морић из маркетинга каже да је интересовање за Грчку знатно порасло у односу на прошлу годину, а посебно за за север Грчке, а у понуди су Крф, Кос, Кефалонија, Крит и Родос.


Тако су аранжмани у мају и јуну за Родос и Кефалонију испод 100 евра. Морић је навео да су после 20 година поново увели чартер за Пелопонез.


Морић напомиње да је за српске путнике и даље Грчка дестинација број један, док је у свету то Шпанија. Инострани туристи су ове године повећали од 10 до 30 одсто резервације за меитеранске земље, без Грчке, али то не важи за српске туристе, који остају верни Грчкој.


Он каже да лично не види разлог томе, јер су цене сличне и сматра да наши људи немају изградјену културу путовањном а која подразумева упознавање са куктуром и историјом других земаља.


„Белви“ у свој понуди има аутобуске туре за Мајорку и Коста браву у Шпанији,илетовања у Италији, Хрватској, Црној Гори и Албанији. За сада у Албанији продају само хотеле, уз сопствени превоз, јер је интересовање скромно.


Агенција Вива нуди поуст од 30 одсто на хотеле на Халкидикију, при чему хотели одобравају 25, а агенција пет одсто. Истовремено та агенција нуди попуст од 15 одсто на аранжмане са аутобуским превозом током сајма за 21 место у Грчкој. Оно што представља новину су чартер летови за Паргуи Лефкаду. Током сајма на те аранжмане се даје 10 одсто попуста.


„Вива“ има у понуди аранжмане за Италију са превозом авионом и аутобусом за Сицилију, са паузом у Риму и Болоњи, на који даје попсут од 10 одсто, а ускоро планира путовање за Милано и Фиренцу, са комбинованим превозом – авион и аутобус.
Иначе та агенција нуди путовања за европске градове током целе године.


Агенција „Контики“ одобрава на сајму попуст од пет одсто на авион и седам одсто на аранжмане за лето. Представници те агенције кажу да се без обзира на тренутну безбедносну ситуацију све више тражи Египат. Слична је ситуацијаи са Турском али путници знају да су летовалишта дуж обале безбедна.


Поред Анталије, „Контики“ је сада у понуду увео по први пут и регију Дидим. Истовремено је и понуда за Грчку шира него икад. Према речима предствника те агенције за далека путовања увек влада велико интересовање, а за Ускршње и првомајске празнике припремају се туре у комбинацији са одмором.Нова у понудије зура Бангладеш, Бутан и Индија.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 29 фебруар 2016 18:27

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија