Кућа Добрих Вести

Login

Грешка
  • JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 1733

Почео Сајам туризма

Оцените овај чланак
(2 гласова)

 

turizam 3962 sБЕОГРАД - Уз приказивање филма „Дунав у Србији 588“ и наступ ансамбла „Коло“ који је извео сплет најпознатијих кола из Србије, на Београдском сајму је почео овогодишњи Међународни сајам туризма, под слоганом „Где још нисте били“.


На сајму учествује 1153 излагача из 55 земаља, што потврђује да је ова манифестација постала једна од најзначајнијих у региону, а паралелно су отворени и Сајам вина „Беоwине“, Сајам опреме за хотелијерство и угоститељство HORECA, као и Сајам сувенира „Посетите Србију“.


Сајмове је отворио премијер Србије Александар Вучић који је истакао да је Србија безбедна и сигурна земља за све који желе да уживају и да не правимо разлике између запада и истока. Он је најавио нову инвестицију од Апатина до Бешке и од Смедерева до Кладова, са циљем да се развија регионални туризам.


Земља патнер на Сајму туризма је Словенија, а наредне године цхе бити Црна Гора, са којима ће Србија развијати заједничку туристичку понуду. Словеначки министар за привредни развој Здравко Почивалшек је истакао да је све веће интересовање српских туриста за Словенију, јер су за 11 месеци лане остварили за седам одсто више ноћења него 2014.


Министар туризма Расим Љајић је рекао да је ове године повећан буџет за туризам, јер се на то гледа као на инвестицију, а не као на трошак.


Градоначелник Београда Синиша Мали је рекао да је Београд прошле године остварио рекордан приход од туризма, који је повећан за 14 одсто, док је приход од боравишне таксе већи за 20 одсто. Он је најавио да ће ове године почети изградња још неколико хотела из међународних ланаца.


У Хали ццетири је традиционално представљен домаћи туризам, где су туристичке организације и места приказале своју смештајну и гастрономску понуду, уз наступе својих културно уметничких друштава.


Признање за Врњачку бању


Врњачкој бањи је на њеном штанду уручено признање, у оквиру пројекта „Сербиан бренд“, за достигућа у туризму, угоститељству и гостољубљу. Председнику општине Бобану Дјурићу, признање је предао директор Института за јавну дипломатију из Брисела Зоран Милинковић. Ђурић је добио и пешкир са натписом „Сербиан бренд“, а затим се захвалио, рекавши да је Врњачка бања побољшала сарадњу са партнерима и све своје потенцијале ставила у функцију туризма и здравља.


Он је најавио изградњу нових хотела, с обзиром да се број гостију стално повећава.


Ново туристичко насеље у Новом Бечеју


Нови Бечеј је на Сајму представио макету и видео пројекцију будућег туристичког комплекса „Камп ин“, поред Тисе, а у прву фазу изградње финансира и Министарство туризма са 10 милиона динара.


Председник Туристичке организације Новог Бечеја Немања Весковић каже да су већ почели радови на уређењу терена, као и да ће део насеља које ће се састојати од камп куцха и сојеница, вецх бити отворен по завршетку прве фазе, за време традиционалне манифестације „Госпојина“ у августу.


Радови на изградњи ће почети у априлу , а у току су преговори Опсстине Нови Бечеј са словеначком фирмом „Адриа“ о стратешком партнерству у изградњи, а касније и у управљању комплексом, у оквиру којег ће се налазити и амфитеатар за различите програме. Очекује се да ће комплекс са четити звездице, бити готов завршетком треће фазе 2018. године.


У Хали један где су своју понуду представиле стране земље и тристицке агенције, компанија „Ер Србија“ почела је продају авионских карата на новој релацији Београд-Њујорк, а први купац је био премијер Вучић, који је поносан што је куповину обавио „за само 399 евра“ и позвао друге да следе његов пример у наредних седам дана.


Вучић и Љајић су посетили штанд Туристичке организације Београда где је премијерно приказан промотивни филм, намењен кинеском тржишту, а градоначелник је одао признање Бати Живојиновићу, што је иако болестан, уложио напор да се појави у том филму.


На Сајму вина више од 130 излагача


На Сајму вина који се одржава у Хали два окупило се више од 130 изгача из 11 земља, а највише их је из региона. Поред различитих вина и ракија, они су приказали и најновије казане за печење ракије и бурад. Ту се нашло и неколико произвођача пршута и кобасица, као пратећег програма који добро иде уз вино и ракију.

 

 

Опрема за хотеле и ресторане


На Сајму HORECA, у Хали два учествују 62 излагача из девет земаља који су приказали савремене уредјаје и опрему за угоститељство и хотелијерство. Међу њима је опрема за кухиње, намештај, машине за пекаре и посластичарнице, радна одећа и средства за чишћење.

 


Последњи пут измењено петак, 19 фебруар 2016 13:21

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија