Кућа Добрих Вести

Login

Мионица домаћин уникатном фестивалу Форест Фест

Оцените овај чланак
(2 гласова)

FESTIVAL SAJT

МИОНИЦА – Мионица је чаробна локацију на западу Србије која обилује мноштвом природних, историјиских и културних знаменитости. У Мионици се налази родна кућа Живојина Мишића, музеј камена, манастир Св. Петра и Св. Павла, Кумова Чесма, предивна река Рибница, Бања Врујци, као и мистична Рибничка пећина.
Форест Фест је музички фестивал који нуди нешто потпуно другачије него што смо имали прилику да видимо до сада.


Фестивал се одржава овог викенда (18. и 19. Јуна) у српској шуми, у селу Паштрић, недалеко од Мионице, 25 км од Ваљева.


У оквиру фестивала наступиће преко 20 извођача, издавачких кућа и уметника из Србије, Француске, Канаде, Немачке, Индије, Швајцарске, Белгије, САД, Чиле-а, Канаде и Шведске који ће представити најразличитије музичке жанрове као што су Etno Trance, Psyschedellic Trance, Morning Trance, Ambient, Chill Out, Alternative и сл.


Фестивал је креиран по узору на најеминентније фестивале као што су Ozora, Samsara, Boom и моћи ћете да уживате у уметничким садржајима као што су егзибиције са ватром, ходање по жици, акробације,изложбе, радионице и body паинтинг, у културном садржају као што је предавање TECHNOKRATIA-e о настанку psy-trance сцене у Србији, у RELAX садржају као што је Shiatsu масажа, Yumeio терапија, купање у реци Рибници, камповање, одмарање у Бањи Врујици итд.


Поред тога фестивал нуди сјајан туристички програм као што ноћење у сеоским домаћинствима, посета разним културним и историјским знаменитостима о којима више можете сазнати на www.mionica.rs


Веровали или не, постоји чак и организован дечији програм који нуди деци упознавање са начином живота у сеоској средин, боравак у природи и чистом ваздуху, сакупљање лековитог биља, прављење хербаријума. - сналажење у природи и такмичарске игре, дружење са домаћим животињама, креативне радионице (хеклање, вез, брига о домаћим животињама, убирање биљних подова, бојење на платну бојама од биљака, осликавање камена), домаћу исхрану као што су уштипци, качамак, проја, гибаница, домаћи хлеб, сир, кајмак, млеко, сарма од винове лозе, чорба од зеља, природни домаћи сокови и сл.


Камп места су, као неизоставни део фестивала, обезбеђена тик уз предивну реку Рибницу. Све што треба да понесете је свој шатор! За заинтересоване родитеље обезбеђен је и дечији програм са професионалним васпитачима у сеоском домаћинству у близини локације догађаја.


Овај фестивал покренула је организација из Ваљева Digital Nexus у сарадњи са легендарном организацијом TECHNOKRATIA, а уз подршку локалне општине Мионица, и локалне Туристичке организације Рибница са циљем да ова чудесна локација постане из године у годину права туристичка атракција.


Још данас карту можете купити по цени од 1400, а првог дана манифестације цена карте ће износити 1600 динара. Такође, фестивал нуди организован превоз аутобусом или колима.


За све информације посетите www.facebook.com/forestfestserbia

Извор:Туристичка организација Србије/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 17 јун 2016 16:34
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија