A+ A A-

Додељене награде у области одрживог туризма

Оцените овај чланак
(1 Глас)

turizma90909БЕОГРАД - У Привредној комори Србије (ПКС) додељене су награде поводом обележавања 2017. као „УН године одрживог туризма“.

 

Признања су протеле седмице уручена у пет категорија - одрживи смештај, еко-тура, одрживо управљање дестинацијом, тур оператер и награда за допринос заједници.

 

Награда у категорији одрживи смештај припала је хотелу Радисон Блу, док је награду у области еко-туре припала Удружењу „Екос“ из Шапца. У трећој категорији, награда је припала ЈП „Ада Циганлија“, у четвртој „Сербиа тур оператору“, а у петој категорији награду је освојило Удружење клуб „Саламандер“.

 

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Мирослав Кнежевић рекао је да је циљ доделе награда предузећима, да се подржи одрживи развој туризма у Србији, те да ће ресорно министарство у даљем развоју ове области водити рачуна о три аспекта туризма, о економској и друштвеној одрживости, као и на заштити животне средине.

 

„Ову годину су Уједињене нације прогласиле за годину одрживог туризма. У наредном периоду тежићемо да у имплементацији Стратегије одрживог туризма у Србији до 2015. интегришемо концепт одрживог туризма у свим сегментима”, истакао је Кнежевић.

 

Секретарка Удружења за туризам ПКС Тијана Маљковић подсетила је да Комора додељује још од 2007. године Националну награду за друштвено одговорно пословање. „Сви заједно треба да радимо на паметном улагању и располагању туристичких али и природних ресурса“ истакла је Маљковић.

 

За ПКС је веома важно на који начин се једно предузеће опходи према природи. Комора је ове године постала и стратешки партнер организације „Амбасадори одрживог развоја и животне средине“, а укључила се и у „Зелени кључ“, програм међународне еко сертификације туристичких објеката.

 

Доделу награда организовали су Центар за истраживачке и развојне пројекте „ЕцоДев“ уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација, ПКС и Туристичке организације Србије (ТОС).

 

Координаторка пројекта „ЕкоДев“, Софи Кекић истакла је приликом доделе награда да је сертификација предузећа у области туризма веома значајна како би предузеће било препознато на међународном тржишту.

 

Свим финалистима такмичења уручена су признања за изузетан допринос у области одрживог туризма.

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Последњи пут измењено понедељак, 18 септембар 2017 15:00
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани