Кућа Добрих Вести

Login

Пројекат енергетске ефикасности у општинама

Оцените овај чланак
(1 Глас)

energetika454565656БЕОГРАД - Министар рударства и енергетике Александар Антић потписаће са амбасадором Швајцарске конфедерације Филипом Геом (Philippe Guex) и председницима локалних самоуправа споразум за „Пројекат енергетске ефикасности и управљања енергијом у општинама (ПЕЕУЕО) у Србији“.


„Пројекат енергетске ефикасности и управљања енергијом у општинама“ у Србији има за циљ остваривање системског и свеобухватног управљања енергијом на локалном нивоу кроз:


- увођење сертификата Европске награде за енергију и побољшања енергетске ефикасности јавних објеката (у првом реду школа) у


- граду Крушевцу,
- граду Ужицу,
- општини Параћин и
- општини Врбас

 

Пројекат се спроводи у циљу повећања животног стандарда, промовисања економског развоја и пружања одговора на климатске промене, oбјавило је Министарство енергетике.


Други циљеви чије се остваривање жели овим пројектом обухватају развијање свести о енергетској ефикасности, допринос у спровођењу националне политике енергетске ефикасности на нивоу јединица локалне самоуправе и усмеравање привреде Републике Србије у смеру смањења захтева за потрошњом енергије.


Укупан буџет пројекта је 10.090.000 CHF (десет милиона деведесет хиљада швајцарских франака). Oд тог износа се за инвестиције издваја 7. 200.000 франака и то: шест милиона франака донира Швајцарска конфедерација, док 1.200.000 франака износи учешће локалних самоуправа.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 27 март 2017 21:54
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија