Кућа Добрих Вести

Login

Садња стабала у организацији Амбасаде Индије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

vithmahatmtmtmamУ Београду ће у понедељак, 10. јуна, Амбасада Индије у Србији и Град Београд организовати садњу стабала и бициклистичку манифестацију, као део свечаних активности које се поводом 150. годишнјице рођења Махатме Гандија одвијају током 2019.

 

Широм света су још 2. октобра 2018. почеле свечаности којима се обележава рођењеа Мохандаса Каранчанда Гандија (2. октобар 1869-30. јануар 1948). Ганди, коме је друга велика личност нови индијске историје, кнјижевни и филозоиф, нобеловац Рабиндранат Тагор (...) доделио назив Махатма, или „Велика душа“, један је од оснивача савремене индијске државе и утицајан поборник сатјаграхе, ненасилног протеста, на путу ка остварењу револуције.

 

Међународна заједница, према препоруци Ујединјених нација, обележава 2. октобар и као Међународни дан ненасиља.

Најновија свечаност у част Гандија ће у Београду бити одржана у Парку Усће ( у близини дечијег игралишта на стази која води од зграде Усће према Музеју савремених уметности), а почеће у 13.30 часова.

 

За ову манифестацију Град Београд ће обезбедити бицикле, док ће Амбасада Индије поклонити мајице са Гандијевим ликом, по принципу ко први дође-биће прво услужен. Учесницима ће такође бити обезбеђено освежење.

 

Амбасад Индије је у саопштењу позвала све љубитеље природе, бициклизма, индијске држављане, пријатеље Индије и представнике медија да учествују у овом догађају.

 

Наводи се да ће на скупу бити и Градоначелник града Београда Зоран Радојичић и Амбасадор Индије у Србији Субрата Батачарђи.

 

Учесници се моле да дођу на локацију до 13.15 часова.

 

Извор: Кућа добрих вестиПоследњи пут измењено субота, 08 јун 2019 15:43
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија