Кућа Добрих Вести

Login

Мање позната Теслина истраживања

Оцените овај чланак
(1 Глас)

galakiiiiiБЕОГРАД -  У част 160. годишњице рођења Николе Тесле, у Привредној комори Београда, одржан је научни скуп, на коме су домаћи и светски стручњаци представили мање позната Теслина истраживања.

 

Директор америчке компаније Џошуа Вотишек је рекао да се јавља нова врста науке, у којој се ради на остварењу Теслине визије да енергија припада свакоме од нас, као и ваздух који удишемо, јер он је указивао да енергија може да се генерише из атмосфере, само се треба ускладити са природним законима.


Вотшек је рекао да се нова унифицирана физика базира на Теслиним проучавањима електромагнетизма и гравитације, у којима се занемарују јаке и слабе силе, што је данас посебно значајно кад је наука устабовила да је протон мањи него што се мислило, што је довело у питање неке научне поставке.


Ту је посебно значајно истраживање квантне гравитације и масе.

 

Испоставило се да се галаксије обрћу 10 пута брже него што је могуће по Њутновој физици. Да би објаснили ту појаву, физичари су смислили појам тамне материје и али то нема правог утемељења у науци, објаснио је Вотишек. Он је додао да се сада јавља нова врста науке, заснована на Теслиним истраживањима, како би се решио проблем енергетске кризе
Према његовим речима и све популарнији "Тесла аутомобили" су у ствари Теслини индукциони мотори на точковима.


Да би се финансирала даља истраживања, "Нова енергија" је исковала новчић са Теслиним ликом који се продаје широм света.


Генерални секретар Удружења за управљање збањем Драган Маринковић је истакао да су посебно значајна Теслина истраживања у области квантне медицине. Он је измислио уређак који помоћи вибрација ревитализује читав организам, а данас се највише користи у Русији.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 13 јул 2016 00:34
Гордана Дивнић

Гордана Дивнић је 29 година радила као новинар Тањуга, а највећи део тог времена пратила је догађаје у привреди, како у земљи тако и у свету. Последњих неколико месеци провела је у Деску, где је пратила разноврсне догађаје из света.
Све време је желела да оно што пише допринесе бар мало развоју њене земље и бољем животу људи. Сада се волонтерски придружила порталу „Добре вести“, како би заједно са својим колегама, пишући о добрим стварима стварала позитивну енергију и враћала људима наду и веру у боље сутра.
Гордана је завршила Факултет политичких наука, а пре тога и Земунску гимназију, где је за школске новине и написала први текст о такмичењу једрилица на Дунаву. То су ипак била нека срећнија времена.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија