Кућа Добрих Вести

Login

Семинар о индустрији туризма у Малезији

Оцените овај чланак
(5 гласова)

maleglБЕОГРАД - Висока туристичка школа (ВТШ) у Београду, Амбасада Малезије у Србији и представништво Малезијског туризма у Милану организују 24. априла целодневни семинар о индустији туризма у тој земљи из Југоисточне Азије.


На семинару на ВТШ под називом "Малезија је истинска Азија: на Вас је ред да је истражите…” та земља ће бити представљена као све популарнија дестинација за одмор и разоноду туристима из целог света. Биће речи и о промотивним туристичким активностима амбасаде Малезије у Србији и представништва Малезијског туризма у Милану, те начина на који оно функционише.


Директор представништва Ахмад Камарудин Јусоф ће се обратити студентима, професорима, пријатељима ВТШ, представницима туристичких агенија и новинарима, а присутнима ће бити приказан и промотивни видео о малезијској индустрији туризма.
Директор Јусоф ће одговарати на питања студената, док ће за представнике медија бити организована конференција за штампу.

male2
На семинару ће бити учесници бити упознати и са деловањем ВТШ, као и представљене Туристичка Организација Србије (ТОС) и Туристичка организација Београда (ТОБ), YUТА (Удружење туристичких агенција Србије), тур оператери и туристичке агенције које планирају евентулно пословање са партнерима из Малезије.


Јусоф је имати и појединачне сусрете са делатницима из српског туризма заинтересованим за сарадњу на унапређивању туристичке понуде у обема земљама. Биће то прилика и за разматрање конкретних предлога о сарадњи.


У холу ВТШ ће бити приређена изложба фотографија, постера и других експоната који ће дочарати туристичка одредишта у Малезији.


Малезија је једна од светских туристичких сила данашњице будући да је током 2014. угостила 27,4 милион туриста, повећање од шест одсто у односу на претходну годину и остварила преко 22 милијарде евра прихода од туризма.

melez1

 

У Малезији је 2015. проглашена за „Година фестивала“, а циљ је да буде досегнуто 29.4 милиона туриста и оствари приход од преко 22 милијарде евра.


Према подацима из Амбасаде Малезије у Србији, у протеклих 10 година просечна стопа повећања броја туриста из Србије који су посетили ту земљу износила је 20 процената.


Сусрети на ВТШ ће почети у 14 часова, на адреси Булевар Зорана Ђинђића 152А.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 23 април 2015 18:46
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија