Кућа Добрих Вести

Login

Србија какву желим

Оцените овај чланак
(2 гласова)

srbija-kakvu-zelimБЕОГРАД  - Процес консултација у оквиру иницијативе ,,Србија какву желим",  коју спроводе Уједињене нације у Србији, омогућиће свим грађанима Србије да кажу шта мисле о проблемима који постоје у нашој земљи.

Грађани ће у оквиру пројекта моћи да дају мишљење и допринесу дефинисању циљева одрживог развоја, који ће усмеравати глобалне развојне активности после 2015. године. Глобална иницијатива спровешће се и у другим земљама.

Под окриљем Уједињених нација, у земљама широм света, тренутно се воде отворене консултације ,,World We Want 2015.", које имају за циљ да препознају проблеме који данас постоје у свету и предложе будуће одрживе циљеве развоја.

Грађани  Србије ће попуњавањем on lajn упитника на веб порталу ,,Србијакаквужелим" и учешћем у дискусијама на званичној презентацији УН Country Team-a на Fejsbuku и Tviteru, моћи да кажу шта мисле о проблемима који постоје у Србији и развојним шансама за будућност.

За прикупљање мишљења користиће се штампани и електронски медији, а њихови ставови ће бити анализирани путем радионица, групних дискусија, директних интервјуа, јавних дебата и онлајн форума.

Процес консултација трајаће до краја марта 2013. године, а извештај са резултатима из Србије у мају ће бити поднет Генералном секратару УН, уз препоруку за дефинисање визије развојне агенде УН после 2015. године.

Нови развојни циљеви на глобалном нивоу за период после 2015. године, по завршетку Миленијумских циљева, биће представљени на 68. седници Генералне скупштине УН, у септембру 2015. године.

Процес консултација спроводе Уједињене нације у Србији, у сарадњи са истраживачком организацијом Se-Cons - Grupa за развојну иницијативу из Београда.

Процес консултација у оквиру иницијативе „Србија какву желим“ омогућиће да се прикупе мишљења и предлози за приоритете развоја после 2015. године. У тај процец биће укључен велики број грађана Србије, укључујући и припаднике рањивих и маргинализованих група.

                                Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија