Кућа Добрих Вести

Login

Веза поколења

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1МОСКВА–Мала група волонтера покренула је у Москви добротворни пројекат „Веза поколења“, чији је циљ повезивање младoг нараштаја и најстаријих, подстицање младих да боље упознају своје баке и деке и стварање осећаја да су бабушке и ,,дедушке" потребни у животу младих.

Пројекат се, како преноси руски портал „Филантроп“ (philanthropy.ru), састоји из три дела.

Први део чини конкурс за причу о баки и деки, на коме могу да учествују ђаци, студенти и сви други који би желели да напишу причу, саставе стихове или направе фотоколаж о својој баби или деди.

Победници се бирају у пет категорија: прича на тему „Бакино и декино детињство“, „Најбољи стих о баки и деки“, фотоколаж „Прича о животу у сликама“, „Прича о рату“ и „Прича о љубави мојих баке и деке“.

 

Повезивање болесних и младих

 

Други део пројекта је усмерен на повезивање болесника смештених у болницу за тешко оболела стара лица у селу Дровњино Можајског рејона у Московској области и деце из рехабилитационог центра у Можајску. Планирано је успостављање редовне комуникације путем интернета између усамљених стараца и деце, која се, такође, налазе у тешкој животној ситуацији, као и организовање сусрета.

У плану је проширивање те праксе и успостављање комуникације између деце из дечјих домова и станара домова за старе.

Трећи део пројекта „Веза поколења“ носи назив „Стварамо топли дом за баке и деке“. У оквиру њега ће бити обезбеђена материјална помоћ за поменуту болницу у Дровњину, будући да је неопходно извршити потпуну замену крова, опремити кухињу и реновирати собе.

Прве награде на конкурсу су већ подељене, а сусрети, које са нестрпљењем чекају и баке и деке и њихови нови „унуци“, већ су постали редовна пракса у маленом Дровњину

                                                                             Извор: Кућа добрих вести/Филантроп


Последњи пут измењено субота, 19 јануар 2013 16:15
Мирјана Јовановић

Рођена 1973. године у Београду. Дипломирани професор шпанског језика. Више од десет година радила као преводилац у Новинској агенцији Танјуг. Осим шпанског, служи се енглеским и руским језиком.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија