Кућа Добрих Вести

Login

Хуманитарне акције општине Звездара

Оцените овај чланак
(2 гласова)

humanitarniiiiiБЕОГРАД – Општина Звездара је најавила да организује наредне седмице више хуманитарних активности за своје грађане.


Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Помозимо малој Петри” ће бити одржан у Спортском центру „Олимп-Звездара”, Улица Вјекослава Ковача 11, у недељу, 15. марта са почетком у 11 сати.


На турниру ће учествовати екипе средњих школа, радних организација и групе грађана. Медицинска помоћ је обезбеђена, а за безбедност свих учесника задужен је МУП.


Хуманитарни турнир се организује како би била прикупљена средства неопходна за операцију трогодишње Петре Цветковић са Звездаре која болује од дечјег тумора, неуробластома. За излечење детета које болује од ове тешке болести потребна је и трансплатација коштане сржи, а операција која би малој Петри могла да спасе живот у Ђенови кошта око 100.000 евра. Поред овога, треба издвојити средства за сваки болнички дан и остале трошкове лечења.


Петра је имала већ три операције, али даље лечење може да се обави само у Ђенови у Италији.


Иницијативу за организацију хуманитарног турнира покренули су ученици Спортске гимназије причајући са својом наставницом физике Катарином Стевановић, a „Градска чистоћа”, њен погон на Звездари, решила је да помогне реализацију ове жеље, док је СЦ „Олимп-Звездара” дао своје терене за одржавање турнира.


Жељу да помогну организацију турнира показале су и друга предузеће, а за учешће су се већ пријавиле Четврта и Седма београдска гимназија, Електротехничка школа, Математичка и Спортска гимназија. На турниру ће учествовати екипе деце узраста од петог разреда основне до четвртог разреда средње школе, а међу пријављеним тимовима чак је и један женски.


Пријављивање се врши до петка 13. марта до 14 часова путем бројева телефона 2141-636 и 2412-353 или на сам дан турнира на теренима.


Улазнице за турнир коштају 100 динара + колико је ко спреман да плати.


Из звездарског погона ЈКП „Градска чистоћа” позивају сва заинтересована предузећа да подрже ову акцију и помогну на било који начин. До сада се акцији одазвао велики број компанија, а акцију подржавају и ГО Звездара и СЦ „Олимп-Звездара”.


Бесплатно мерење очног притиска у здравственим установама на Звездари


Градска општина Звездара, Градска болница и Дом здравља Звездара, поводом Недеље борбе против глаукома организују бесплатно мерење очног притиска.


Бесплатно мерење очног притиска ће бити реализовано, радним данима у периоду од 16. до 30. марта у следећим здравственим установама на Звездари у наведеном термину, од 12 до 14 сати:

 

ДОМ ЗДРАВЉА ЗВЕЗДАРА

Олге Јовановић 11
Радним данима од 12 до 14 часова

 

ОГРАНАК ДОМА ЗДРАВЉА МИРИЈЕВО


Матице Српске 45а
Радним данима од 12 до 14 часова

 

АМБУЛАНТА ВЕЛИКИ МОКРИ ЛУГ


Николе Груловића 18
Радним данима од 12 до 14 часова


Последњи пут измењено петак, 13 март 2015 21:32
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија