Кућа Добрих Вести

Login

Mалезијски добротворни базар

Оцените овај чланак
(1 Глас)

posterfinalБЕОГРАД - Амбасада Малезије у Београду организoваће добротворни базар, у суботу, 13. маја у хотелу Радисон у Београду.

 

Базар је хуманитарна манифестација за целу породицу која нуди мноштво привлачних садржаја за посетиоце свих животних доби, отворена за јавност, а улаз је слободан.


Као и сваке године, Базар је усредсређен на скретање пажње јавности на поједину социјално угрожену групу, као и прикупљање помоћи за специфичну хуманитарну организацију. Ове године, приходи са Малезијског добротворног базара ће бити донирани фондацији „Подржи живот“ која омогућава тешко оболелој деци да добију одговарајући медицински третман.


Базар ће подржати око 50 друштвено одговорних компанија, као и неколико других амбасада азијских држава које ће продавати и промовисати своје производе у добротворне сврхе.


Посетиоци Малезијског добротворног базара 2017 ће имати прилику да доживе малезијску културу кроз изложбе уметнина, рукотворина и традиционалних ношњи, дегустацију специјалитета малезијске хране и пића, као и кулинарске специјалитете других држава учесница.


Богат и разнолик културни програм Малезијског добротворног базара, који ће водити домаће познате личности, ће бити одржаван током читавог трајања манифестације, а састојаће се од живих наступа плесних група, хорова, локалних бендова, демонстрације борилачких вештина и ревије традиционалних народних ношњи. Забава за децу укључује аниматоре, кловнове, мађионичаре, забавне игре и дворце на надувавање.


Једна од главних атракција Базара ће бити добротворна лутрија. Срећне добитнике очекују привлачне награде као што су повратне карте за Малезију које обезбеђује Туркисх Аирлинес, туристички аранжмани локалних туроператора, комплети производа бројних спонзора.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 04 мај 2017 22:51
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија