Кућа Добрих Вести

Login

Осам навика успешних људи које треба сви да следе

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sutrapustierererКад проведете неко време са лидерима, почињете препознавати понашање и навике које деле сви успешни људи. Оно што је занимљиво да су неке од њих врло очите, док су друга обележја лидершипа врло суптилна. Заправо, најбољи лидери чине да умеће вођења изгледа тако једноставно да га и не примећујете.

 

Доносимо вам попис осам неизговорених навика високо учинковитих лидера које можете усвојити ако бисте остварили успех који прижељкујете у животу.

 

Теже самоусавршавању

 

Никад нећете доживети да су истински лидери задовољни. Они су незаситни ученици, стално у потрази за новим вештинама и знањем које стјечу читајући, умрежавањем или испробавањем нових ствари. Немојте подцењивати моћ читања. Марк Зуцкерберг, Билл Гатес, Опрах Њинфреy, Њаррен Буффетт и други изванредни лидери учинили су читање на дневној бази својим приоритетом.

 

Окружују се успешним људима

 

Челни људи се повезују са другим успешним људима који их инспиришу да живе испуњеним животом. Запамтите речи предузетника и мотивационог говорника Јим Рохна: „Ви сте просек од петеро људи с којима највише проводите времена“.

 

Ако гањате нешто велико у животу окружите се људима сличног карактера и амбиција. У сваком случају, избегавајте се окружити негативним људима.

 

Прихватају да је побољшање процес

 

Изузетне вође су стрпљиви. Не очекују да ће ођедном постићи сјајне резултате. Уместо тога, они знају да кораци које предузимају сваки дан воде расту током времена. Најбољи лидери не прецењују оно што могу учинити у кратком времену, нити подцењују оно што могу произвести током времена.

 

Отворени су за повратне информације

 

Успешни људи траже мишљења и савете на свом пословном путу као саставни део свог личног развоја. Преузимају одговорност за свој рад и довољно су самосвесни да размисле о повратним информацијама. То могу бити повратне информације од људи, купаца и инвеститора. Такође је важно да су вође спремне учити из својих грешака.

 

Опиру се догми

 

Јаке вође имају довољно самопоуздања да изазову властите претпоставке и пристрасности – и оне других људи око себе. Они обично мисле за себе и одупиру се следити друге (што није исто као и неуважавање других). Јаки лидери знају да су пристраности и круте дефиниције данас копнене мине у будућности.

 

Суочавају се са својим страховима

 

Челни људи признају да њихове амбиције обично укључују неки ниво страха или сумње у себе. Премда се не осјећају увек сигурно у себе, свеједно настављају даље. Кретање напред успркос страху и несигурности је често оно што одваја најбоље људе од остатка.

 

Верују у своју визију

 

Стартуп чини група људи који верују у будућност која још не постоји. Велики лидери има јасну визију и довољно чврсто верују у њу што мотивише и друге да се придруже мисији.

 

Размишљају дугорочно

 

Најбољи предузетници планирају дугорочно, константно визуализирајући будуће верзије себе и свог пословања. Знају да ће малим корацима доћи до великих ствари. Они знају како балансирати садашње приоритете док уједно постављају темеље за будућност.

 

Извор: Кућа добрих вести/Bankar.me/Poslovni puls


Последњи пут измењено петак, 30 август 2019 15:10

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија