Кућа Добрих Вести

Login

Три корака која ће вам потпуно променити живот

Оцените овај чланак
(1 Глас)

PWEКакви сте били док сте одрастали? Да ли сте били смоуверени, популарни или сигурни у себе? Ови кораци ће вам помоћи, било да желите да оснујете своју компанију, више комуницирате с људима, конкуришете за захтеван посао или само да поразговарате с продавачима приликом куповине.

 

Први корак: постаните свој најбољи пријатељ

 

Колико пута дневно чујете глас који вам говори да не можете нешто да урадите или да ћете испасти глупи? Исти тај глас налази се у глави сваке особе и увек јој говори да за нешто није довољно добра. Но, било да тај глас говори нешто негативно или позитивно, потребно је уложити једнако велик напор.

 

Један цитат каже: „Кад бисте с најбољим пријатељем разговарали као што разговарате са собом, да ли би вам он и даље био пријатељ?“ Па, да ли би? Ако не би, зар то не говори нешто о свим негативним мислима које упућујете себи?

 

Дакле, први корак укључује промену гласа којег чујете у глави. Сваки пут када чујете негативан глас помислите шта би вам у тој ситуацији рекли пријатељи или родитељи. Присетите се њихових речи охрабрења. Понекад једноставно треба да верујете у то да неко верује у вас.

 

Други корак: замислите своју будућност што светлијом

 

Ово није неки позитивни говор који вам поручује да „само верујете и сви снови ће вам се остварити“. Напротив, под овим подразумевам да дословно седнете, затворите очи и замислите где желите да будете у будућности. Замислите сваки детаљ јер ће то додатно да вас мотивише!

 

Гледајте то из ове перспективе: да ли ћете бити још више гладни ако размишљате о обичном досадном хамбургеру или о укусном хамбургеру са сочном меканом пљескавицом, свежом хрскавом салатом, меканим сиром и зрелим сочним парадајзом између две савршено запечене лепиње који ћете да поједете за вечеру?

 

Ако у визију своје будућности укључите што више детаља, имаћете више мотивације и жеље да ту визију остварите.

 

Трећи корак: престаните да се усредсређујете на оно што би могло да пође по злу и размишљајте о добром исходу

 

За сваку ситуацију постоји на стотину хиљада могућих исхода. На које исходе се ви највише фокусирате? Да ли су они негативни или позитивни? Као што је претходно споменуто, треба да престанете да губите време на размишљање о негативном исходу ситуације који се, врло вероватно, неће ни десити. Уместо тога, усредсредите се на позитиван резултат. Међутим, опште је познато да је то лакше рећи него урадити.

 

Понекад ће вам се негативни исходи непрестано врзмати по глави, али у таквим ситуацијама треба да их препознате и потрудите се да што пре заборавите на њих. Много је боље да време и енергију потрошите тако што ћете да се фокусирате на позитивне исходе уместо да размишљате шта би све могло поћи по злу. То је вештина за коју је потребно неко време да се развије, али то време ће ионако да прође. Да ли желите да остатак живота проведете размишљајући искључиво о негативним странама сваке ситуације само зато што не желите да промените свој начин размишљања?

 

Запамтите…

 

Чак и након што све ово прођете, још увек ће бити тренутака када се нећете осећати довољно добрим или способним за неки подухват, и то је потпуно у реду. Но управо је у тим тренуцима још важније да се уздигнете и докажете том гласу у глави да сте довољно добри и да можете да урадите оно што се од вас очекује.

 

„Ум је место за себе, јер у себи може да створи рај од пакла, као и пакао од раја.“ – Џон Милтон

 

На крају крајева, све и да овог пута не успете у потпуности, бићете поносни што сте се покренули и што сте веровали у себе, те били довољно храбри да искористите прилику која вам се нудила. Ако једном нисте потпуно успели, будите сигурни да следећи пут хоћете!

 

Извор: Pick The Brain/iSerbia.rs


Последњи пут измењено петак, 04 јануар 2019 21:24

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија