Кућа Добрих Вести

Login

РНИДС: Едукативно-промотивна кампања "Знамо се са Нета"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

identittetttБЕОГРАД - Фондација "Регистар националног интернет домена Србије" (РНИДС) и ове јесени традиционално покреће едукативно-промотивну кампању за кориснике Интернета у Србији, а тема овогододишње кампање "Знамо се са Нета!" су пословни и лични сајбер идентитет.


Како је наведено у саопштењу РНИДС-а, кампања је намењена предузетницима и појединцима који желе да свој посао или себе саме представе и на Интернету.


Инспирација за кампању је савремени српски предузетник, власник свог сопственог малог бизниса, то јест појединац коме се посао и живот, фирма и породица, службено и лично стално преплићу.


Он у данашњем времену, у коме је јако битан и сајбер идентитет кроз присуство на Интернету, и као предузетник и као појединац мора да води рачуна о својој препознатљивости у виртуелном свету, наводи се у саопштењу.

 

Како се додаје, у кампањи "Знамо се са Нета!" дати су корисни савети за пословни сајбер идентитет, на адреси www.nazivfirme.co.rs и за лични сајбер идентитет, на адреси www.imeprezime.in.rs


Присуство на друштвеним мрежама није гаранција постојања сајбер идентитета, јер су то туђе интернет локације, наводи се у саопштењу у ком се додаје да на њима неко други одређује сва правила и сваког тренутка и фирми и појединцу може да укине интернет присуство, односно ускрати приступ садржајима које су поставили.


Зато је основа за оба сајбер идентитета поседовање трајне адресе на сопственом интернет домену преко које сви лако могу да пронађу и препознају и фирму и појединца.


За предузетнике и грађане у Србији најповољније и најоптималније је да користе националне интернет домене који су посебно ценовно прилагођени управо за њих, наводи се у саопштењу.


Предузетници могу да региструју свој пословни .CO.RS или ћирилични интернет домен за мање од хиљаду динара годишње, а грађани свој лични .IN.RS или ћирилични интернет домен за неколико стотина динара годишње, зависно од одабраног овлашћеног регистра.


У саопштењу се наводи да они тиме добијају контролу над својим сајбер идентитетом, јер им тај интернет домен постаје део веб адресе и адресе е-поште, било пословне било личне.


Регистрација назива националних .RS и ћириличних домена може да се обави преко неког од 40 овлашћених регистара у Србији, додаје се у саопштењу.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 17 септембар 2015 21:54
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија