Кућа Добрих Вести

Login

Концерт Холандског барока на Коларцу премијерно на друштвеним мрежама 10. априла

Оцените овај чланак
(1 Глас)

irinaduplevskajaОнлајн премијера заједничког концерта угледног светског ансамбла „Holland Baroque“ и ансамбла Београдски барок, под називом “Мундус инверсус”, одржаће се у суботу 10. априла 2021. у 20 часова на YоуТубе каналу ЦЕБЕФ-а и Фацебоок страници Бемус Цебеф.

 

Концерт је снимљен у Великој дворани Коларчеве задужбине, без публике, због актуелних епидемиолошких мера. У организацији Центра београдских фестивала - ЦЕБЕФ, “Холандски барок” први пут је наступио у Београду заједно са ансамблом “Београдски барок”. Сарадња два ансамбла је остварена као део серије концерата “Европа у гостима 2021” на иницијативу Катарине Алексић, која је члан оба ансамбла, у Србији и Холандији.

 

„Мундус инверсус” концерт доноси пресек жанра италијанског инструменталног концерта 17. и 18. века, у широком распону од “кончерта гроса”, преко “виртуозног концерта” до „рококо“ стила. На програму ће бити дела барокних композитора, међу којима су: Цорелли, Вивалди, Дуранте и Dall'Аbaco.

 

Ансамбл „Holland Baroque ” предводе сестре близнакиње, чембалисткиња Тинеке Стенбринк и виолинисткиња Јудит Стенбринк. Овај музички састав ужива репутацију једног од најбољих ансамбала за барокну музику у Европи.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија