Кућа Добрих Вести

Login

Час аргентинског танга

Оцените овај чланак
(1 Глас)

osnovciБЕОГРАД – У Центру за развој аргентинског танга Института Танго Натурал у уторак, 14. априла, у 18 часова биће одржан несвакидашњи час аргентинског танга.


Наиме, светски прваци у аргентинском тангу, Себастиан Хименез и Мариа Инес Богадо ће своја знања поделити са више десетина ученика другог и трећег разреда ОШ "Уједињене Нације" који већ две године у склопу пројекта "Започнимо упознавање загрљајем" уче овај плес.


Иначе, поменути пројекат, чији је покретач Институт Танго Натурал, тренутно укључује око сто ђака три београдске основне школе.


Овај пројекат Београд и Србију чини јединственим будући да нигде, осим Буенос Аиреса не постоји тако масован и систематичан случај подучавања основаца овом "светском језику тела". Осим основаца, у склопу истог пројекта, у претходне три године је формирана танго заједница средњошколаца, што такође представља јединствен случај у Европи.


Велики број научних студија истиче аргентински танго као посебан плес који на изузетан начин утиче на емотивно и укупно здравствено стање оних који га практикују, као и на њихову способност да формирају и граде односе. То додатно указује на велики значај који поменути пројекат бесплатних школа аргентинског танга за основце и средњошколце може имати према припадницима тих генерација.


Овај посебан догађај намењен најмлађима отвориће шести Београдски танго сусрет, интернационални фестивал танга који окупља плесаче из 46 земаља света.
Организатор фестивала, Институт Танго Натурал, ове године најављује бројне догађаје намењене свим грађанима, на које је улаз слободан.

 

Бесплатни часови, концерти и плесне радионице одржаће се од 16. до 18. априла у Великој сали Студентског културног центра. Поменути програми су намењени публици свих генерација.


Велики бесплатни концерт – Оркестар Тангуанго и Марко Когхлан


За љубитеље добре музике, Институт Танго Натурал, организатор фестивала Београдски танго сурет (Белграде Танго Енцуентро), публици поклања концерт познатог квинтета „Тангуанго“ уз гостујући наступ Марка Когхлана. Концерт ће се одржати у петак, 17. априла од 21 час, у Великој дворани студентског културног центра у Београду. Тангуанго чине пет младих дама из Београда: Соња Лукић (клавир), Јелена Адамовић (виолина), Љубица Дамчевић (виолина), Милана Бенедек (гитара) и Милена Радићанин (хармоника). Оне ће уз фантастични вокал Марка Когхлана, који својим гласом већ годинама осваја Буенос Аирес, изводити композиције Астора Пјацоле, као и традиционалне танго нумере композитора Карлоса Гардела, Анибала Троила, Освалда Пуљесеа, Франсиска Канара и других.

 

ooooooo

 

Бесплатни наступ и час Балетанго плеса за децу


Овогодишњи програм фестивала Београдски танго сусрет (Белграде Танго Енцуентро) прилагођен је и најмлађима. У суботу, 18. априла у 20 часова, у Великој дворани Студенског културног центра у Београду, сви заинтересовани малишани биће у прилици да уживају у наступу девојчица, које већ две године похађају Балетанго плесни програм, као и да учествују у великој Балетанго радионици плеса за децу. Овај популарни програм на изузетно интересантан начин спаја балет и аргентински танго, подстичући најмлађе на креативност и здраво одрастање.


Више детаља о осталим бесплатним догађајима на овогодишњем издању Београдског танго сусрета можете пронаћи ОВДЕ.



Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 09 април 2015 22:14
Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија