Кућа Добрих Вести

Login

Србија савладала Украјину на ЕП

Оцените овај чланак
(0 гласова)



1111rukometgolmankatrinatomasevicБЕОГРАД - У другом колу “А“ групе на 10. Европском првенству за рукометашице репрезентација Србије савладала је Украјину са
25:23 (14:10).


У Београдској арени, пред око 3.000 гледалаца, судили су: Флореску и Дута из Румуније.
Наредну утакмицу Србија игра у суботу против Чешке. У првом колу Србија је изгубила од Норвешке са 28:26
У даље такмичење ће се пласирати три првопласиране екипе у групи.
Србија: Рисовић, Томашевић 19 одбрана, Крпеж 1, Поповић 5, Лекић 4 (2), Дамјановић 5, Ерић, Рајовић 2, Поп Лазић 3, Огњеновић, Филиповић 1, Нишавић 3, Милошевић 1, Стоиљковић, Лишчевић, Дмитровић.
Украјина: Власенко, Пархоменко, Тимошенкова, Лајук 1, Пидпалова 2, Шутска 2, Манагарова 7, Боршченко 4 (2), Цибуленко, Вашчук 1, Туркало 1, Николајенко 2 (1), Редка, Глибко 3, Бурлашенко, Стелмах
Искључења: Србија 6, Украјина 14  минута
Седмерци: Србија 3 (2), Украјина 7 (5)
Рукометашице Србије дошле су до прве победе на Еворпском првенству, која  их је, највероватније, одвела у другу фазу такмичења. Домаћа репрезентација је, као и у првом мечу, показала пуно осцилација у игра, али је Украјина била такав ривал да се и поред тога могло доћи до пресудних бодова.
Србија је до победе дошла највише захваљујући сјајној одбрани и одличној форми голмана Катарине Томашевић. Она је била "кључ" наше победе. Са 19 одбрањених удараца Томашевић је сјајно одрадила свој посао и одржала предност Србије.
Украјина је играла по систему "топло-хладно". Имале су и Украјинке својих светлих тренутака, али је то било недовољно да се оствари прва победа.
У тиму Србије, поред голмана Катарине Томашевић, добро су играле Јелена Поповић, Сања Дамјановић и капитен Андреа Лекић. Најповољнији утисак у екипи Украјине оставила је сјајни бек Јулија Манагарова, која је постигла седам голова.
- Вечерас је Србија уписала прву победу у историји на Европским првенствима. То ме посебно испуњава. Била је ово тешка утакмица, у којој смо показали два различита лица. Украјина је добра екипа, која свакога може да победи, а од свакога може и да изгуби - рекао је селектор Србије Саша Бошковић.
Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 06 децембар 2012 20:34
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија