Кућа Добрих Вести

Login

Ако треба, Семјон цепа дрва - бесплатно

Оцените овај чланак
(0 гласова)

drva-uvodnaМОСКВА - Семјон Рољник из Пермске области у Русији већ 18 година цепа дрва свима који то желе и то потпуно бесплатно, јер су речи захвалности за њега вредније од новца.

Семјона знају у његовом крају као човека који цепа дрва. Долази сваког дана. Има и оних који више и не излазе из својих кућа да би га сачекали, јер знају да ће доћи. Само му поређају дрва уз ограду. Знају да је ту по ударцима секире који се чују из дворишта.

Људи се чуде што постоји неко ко је спреман да бесплатно цепа дрва свима који то затраже и који баш ништа не тражи заузврат осим лепе речи. Зато је било и оних који су мислили да им је Семјон неки рођак којег не познају кад долази да им то учини, објавио је сајт happyinspiration.

„Захваљују ми се на разне начине, речима, погледом, било је и оних који су хтели да ми нешто дају. Ниједном нисам узео паре. Узео сам једном 'пепси' који ми је донела једна бака. Друга је хтела да ми да 20 рубаља за пиво, а када сам одбио рекла је да ће ме поменути у својим молитвама“, прича Семјон.

Овај алтруиста истиче да жели да помогне, али и да ради то због здравља. Он не цепа дрва по количини већ по времену – сат и по, ни мање ни више. Али зато сваког дана. Проста рачуница показује да је за 18 година исцепао 3.300 кубних метара дрва. Ко би још то урадио за незнанце у ова наша времена и то потпуно бесплатно?

Извор: Кућа добрих вести / happyinspiration


Последњи пут измењено понедељак, 24 септембар 2012 13:17
Мирјана Јовановић

Рођена 1973. године у Београду. Дипломирани професор шпанског језика. Више од десет година радила као преводилац у Новинској агенцији Танјуг. Осим шпанског, служи се енглеским и руским језиком.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија