A+ A A-

Успешни млади иноватори

Оцените овај чланак
(1 Глас)

uspesnimladiiiiiiiНије непознаница да на младима свет остаје, али и на њиховим изузима и иновацијама.

 

Митап (meetup) „Успешни млади иноватори“ одржаће се 24. априла од 18 часова у Ин Центру, а учесници су млади и талентовани умови:

 

Никола Опачић је студент стипендиста МЕФ факултета, а завршио је средњу Електротехничку школу "Никола Тесла".

 

Још од основне школе свакодневно унапређује своје вештине у сфери програмирања, дизајна и фотографије.

 

На државном такмичењу „Предузетник у средњој“ освојио је прво место за свој изум паметна кутија за лекове, док је однео сребро за најбољу Стартуп идеју у Србији у категорији средњих школа и факултета.

 

Никола Крстић је студент Рачунарског факултета и такође је завршио средњу Електротехничку школу "Никола Тесла". Са само 18 година је почео да ради на јединственом изуму уз помоћ Игора Сужњевића. У питању је рукавица за слепе „Анора“, која помоћу вибрација шаље обавештење слепој особи о удаљености неког предмета. Сем тога, навигација није једина могућност коју она пружа, већ може детектовати лица, тумачити емоције, препознати боје и још много тога.

 

Игор Сужњевић је студент Економског факултета и уједно оснивач и председник организације за промоцију потенцијала Србије „Промос“. Његова организација је заслужна за реализацију пројекта „Предузетник у средњој“. Игор и Никола Крстић су заједно представили рукавицу за слепе на такмичењу у оквиру Фестивала паметних градова. Њихов стартап „Анора“ и Савез слепих Србије недавно су потписали уговор о сарадњи који ће омогућити даље усавршавање, промоцију и примену паметне рукавице намењене слепим и тешко слабовидим особама.

 

На митап могу да дођу сви средњошколци и студенти са визијама и идејама, као и сви они који их подржавају, уз обавезну пријаву на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 22 април 2019 11:50

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани