Кућа Добрих Вести

Login

Наука с душом - Пупин, Тесла и Миланковић

Оцените овај чланак
(6 гласова)

naukasadusomdfdfdfdСтудентски парламент Машинског факултета oрганизује вечерас у 19 часова на Машинском факултету у Београду у свечаној сали 211 да упознате наше звездобројце, највеће умове 20. Века: Михајла И. Пупина, Николу Теслу и Милутина Миланковића.

 

Предавање ће одржати Александра Нинковић Ташић. Не пропустите ово занимљиво предавање.

 

Александра Нинковић Ташић је председница Образовно-истраживачког друштва Михајло Пупин и мултикултурални амбасадор Унеско клуба Универзитета Сорбона. Најважнија њена вишегодишња активност је рад на прикупљању архивског материјала који се односи на живот и дело Михајла Пупина у читавом свету, али и на велико поље историје српске науке. Аутор је једне од најпосећенијих изложби Пупин - од физичке до духовне реалности. Приредила је у сарадњи са САНУ и Матицом српском два издања Пупинове аутобиографије.

 

,,Место с погледом ка звездама је оно место са ког су сви бриљантни умови српске науке кренули да се пењу лествицама знања.

 

Посматрајући током ведрих ноћи звездани свод, нису развијали само свој ум, већ и личност. Постајали су добри људи. Михајло Пупин каже да ни Никола Тесла ни он не би постигли ништа у животу да као дечаци нису били загледани у вечно, звездано небо над собом. Али, додаје: „У градовима су звезде мале и далеко су, не могу се дохватити.“ И зато истиче да морамо замолити природу за помоћ'', каже суорганизатор овог догађаја Александра Нинковић Ташић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 15 новембар 2019 14:32

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија