Кућа Добрих Вести

Login

ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА: Како решити проблем паљења секундарних сировина

Оцените овај чланак
(2 гласова)

otpadfotoodfooodfdУ медија центру, (Теразије 3), у уторак 24. јануара од 13 до 15 часова биће одржан јединствен догађај панел дискусија посвећена решавњу вишедеценијског проблема паљења секундарних сировина на територији Републике Србије.

 

Заједно са партнерима NEA и Connect Clean Roma Group се догађај организује а може се пратити уживо преко налога Еко Стража на друштвеним мрежама.

 

Већ три године покушава се решавање проблема паљења секундарних сировина на све институционалне начине обрћајући се: комуналној полицији, полицији, сектору за еколошки криминал, тужилаштву, општинама Чукарици и Нови Београд, градоначелнику, комуналној инспекцији, министарству заштите животне средине... Све до једне институције којима су се обраћали одбиле су да учествују у решавању овог проблема и тако избегле одговорност.

 

„Није остало ништа друго већ да сами решимо проблем. Идеја коју већ дуже времена имамо јесте набавка и дистрибуција машина за механичко одстрањивање изолације кабла. За почетак у плану је набавка једне машине. Ако то покаже успешним, онда и на стотине њих по целој Србији тачније на свим критичним местима где је попуација угрожена спаљивањем каблова. Идеја је стара, али сада су се створили услови за реализацију. Оно што се променило јесте да је Еко Стража сада у фази формализације и као таква може да покрене crowdfunding кампању набавку прве машине. Такође, пронашли смо коначно компетентног партнера за помоћ у комуникацији са становницима ромских насеља који претежно чине сакупљаче", наводе у овој организацији.

 

У Медија центру ће бити представљена идеја коју имају у овој организацији. Сем тог причаће се о свим аспектима пробема паљења каблова и изазовима за решавање.

 

Моле се јавност и медији  за укључивање у  решавање овог проблема. Уколико овај пројекат буде успешан, то ће представљати историјски преседан да су грађани не чекајући на институције, успели готово самостално да реше велики еколошки проблем на националном нивоу.

 

Извор: Кућа добрих вести/Eко стража


Последњи пут измењено среда, 18 јануар 2023 14:29

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија