A+ A A-

„Искористи тренутак“ на Сајму туризма

Оцените овај чланак
(3 гласова)

glavnaaaБЕОГРАД – У обновљеном здању „Београдске задруге“ на конференцији за новинаре представљен је предстојећи Сајам туризма који ће се од 19. до 22. фебруара одржати на Београдском сајму.

 

Сајам туризма  је највећа и најзначајнија туристичка манифестација у земљи и југоисточној Европи.

 

Већ 37 година сајам је симбол туристичког представљања у региону и незаобилазна полазна тачка за туристичке раднике и посетиоце. Уз висок професионални ниво у пословању, задовољавајући потребе свих учесника, сајам остварује своје циљеве привлачећи све већи број излагача и посетилаца.

 

Као место директних сусрета и глобалне туристичке понуде, оправдава место међу водећим савременим, комерцијалним сајмовима туризма у свету и остварује значајне резултате у броју уговорених послова током одржавања манифестације.

 

Највеће туристичке организације, агенције, туроператори, хотели, планински центри, бање, језера, градови, регије и земље са свих континената посетиоцима овогодишње манифестације понудиће аранжмане за предстојећу туристичку сезону.

 

Уз стално настојање да унапреди комерцијални аспект сајма - продају туристичких аранжмана и најефектнију презентацију понуде излагача, организација београдског Сајма туризма континуирано је усмерена на јачање пословне посете, унапређење пословних сусрета и међусобних контаката излагача и учесника манифестације. У директном контакту и пословним разговорима, кроз размену идеја подстичу се различити облици заједничке сарадње међу професионалцима који дуги низ година успешно послују у туризму.

 

Са циљем да учествује у развијању и јачању потенцијала привредне гране туризма и угоститељства у Србији, сајам промовише најновије трендове и збивања у међународној туристичкој индустији и подржава вештине савременог маркетинга и промоције.

 

Један од најважнијих циљева манифестације је представљање Србије, потенцијала и природних ресурса, културног богатства и примамљивих туристичких дестинација са богатим и разноврсним садржајима за одмор, забаву, здравствени опоравак, спорт, рекреацију, авантуру...

 

Свечано отварање манифестација је у четвртак, 19. фебруара 2015. у 11 часова на Галерији Хале 4 Београдског сајма.

Цена појединачне улазнице је 300 динара, а за групне посете 200 динара. Цена паркинга је 200 динара на сат.

 

Земља партнер

 

Земља партнер овогодишњег Сајма туризма су Уједињени Арапски Емирати. Смештени у Арапском заливу, УАЕ чине седам емирата: Абу Даби, Аџман, Дубаи, Фуџера, Рас ал-Хајман, Шарџа и Ум ал-Кувеин.

Са УАЕ ће бити потписан Меморандум о разумевању и срадњи у области туризма.

 

Захваљујући визионарској изградњи, фантастичним архитектонским пројектима и напретку, богати и раскошни Уједињени Арапски Емирати незаобилазна су туристичка дестинација. Абу Даби је административно пословни центар, Дубаи је познат по масовном туризму, Шарџах по културним знаменитостима, Аџман као гастрономска дестинација, Ум ал-Кувеин као авантуристичка. Рас ал-Хајман одликује велнес туризам, а Фуџера се поноси најлепшим плажама.

 

Луксузни хотели, дуге пешчане плаже, базари, шопинг центри, забава и чуда модерног градитељства као и контраст између ултра модерног и древног и традиционалног јесу оно што привлачи туристе из целог света.

 

Посетиоцима Сајма туризма УАЕ представиће своја бројна културна богатства и атракривну туристичку понуду.

 

Република Србија и Уједињени Арапски Емирати препознали су потенцијал развоја економских односа и у плану су значајни инвестициони пројекти.

 mali

 

Излагачки концепт

 

У хали 1 смештене су туристичке агенције, иностране туристичке организације, земља партнер Уједињени Арапски Емирати, инострани излагачи, националне авио компаније. Део овог програма биће и у хали 1а. У хали 2 на нивоу А, осим туристичких агенција, своју пословну понуду представиће осигуравајуће куће, факултети и више школе из области туризма и угоститељства. Хала 3 резервисана је искључиво за понуду домаћих туристичких агенција, а у хали 3а је Сајам сувенира. У хали 4 представиће се домаћи туризам – планине, бање, језера, салаши, туристичке организације Србије, Београда, Војводине и других региона, градова и општина.

 

Више од 1100 излагача из 50 земаља света понудиће своје туристичке аранжмане за предстојећу сезону, али и друга путовања за одмор и задовољство. Посетиоци сајма имаће прилику да на једном месту добију све информације о актуелној туристичкој понуди, од најповољнијих фирст минуте понуда, преко идеја за предстојећу летњу сезону, премијерних програма, актуелних спа викенд или цитy бреак понуда, егзотичних дестинација и градова, луксузних дестинација и хотела, специјалних партy путовања, пословних центара и конгресних десавања, али и ски аранжмана у овој сезони. У понуди овогодишњег сајма традиционално су и домаће дестинације и знаменитости Србије, капацитети домаћих хотела и одмаралишта.

 

Излагачи на Сајму туризма традиционално спремају посебне сајамске цене ниже и до 40 одсто уз ексклузивне погодности за заљубљенике у путовања.

 

Информације о Сајму туризма, за лакше сналажење посетилаца, биће доступне путем андроид апликације.

 

Земље учеснице

 

Осим држава које на сајму туризма у Београду традиционално промовишу своје атрактивне дестинације, међу којима су: Турска, Грчка, Египат, Македонија, Црна Гора, Хрватска, Словенија, Бугарска али и далеки Бразил и Индонезија,
први пут ове године туристичке потенцијале представиће Јамајка, једно од најлепших острва Кариба.

 

Поред излагачког дела и ове године туристичке организације ће промовисати своје најзначајније потенцијале, обележити важне догађаје и представити бројне фестивале и манифестације.


Презентације, промоције, конференције, пратећи програми и космополитски дух који престоницу Србије - Београд, Београдски сајам и Сајам туризма сваког фебруара учине центром света током 4 сајамска дана, резултирају и великим интересовањем јавности и представника медија за ову манифестацију.

 sajammmmmm

 

Кампања „Моја Србија“

 

Туристичка организација Србије на домаћем и иностраном тржишту промовише целину туристичке понуде наше земље, а уз то се сваке године посебно промовише одређена тема. Тема за текућу годину је „Моја Србија“, а кампања ће бити представљена кроз својеврстан спој традиције и модерног.


Кампања „Моја Србија“ подразумева низ промотивних активности којима се директно обраћамо представницима дијаспоре. У фокусу ових активности биће наши људи у расејању, којима подстичући емотивне везе са домовином сугеришемо да као „амбасадори“ своје земље заједно са нама промовишу Србију својим сународницима. Ова кампања има за циљ подизање видљивости Србије и јасног става да су Срби у расејању, исељеници и они на привременом раду, представници националних мањина у суседним земљама, да су српског порекла и део српског националног корпуса. Кампања ће подразумевати синергично организоване догађаје на различитим тачкама у свету, које би могли значајно да експонирају дестинацијску привлачност земље порекла не само у редовима дијаспоре, већ и у медијима, а што би требало позитивно да резултира и међу странцима.

 

„Taste Serbia“

 

Под слоганом „Тaste Serbia“, дани викенда на Сајму туризма, субота 21. и недеља 22. фебруар, осмишљени су као гастрономски дани и свеобухватна презентација Србије и Београда у хали 4 Београдског сајма. Тада ће посетиоци свим чулима уживати у укусима и мирисима гастрономске понуде свих крајева Србије, као и београдских општина у оквиру заједничког наступа. Истог дана биће одржана и конференција “Изузетне дестинације Европе – ЕДЕН 2015: Туризам и локална гастрономија”.

 

Парламентарни дан, петак 20. фебруар, предвиђен је за сусрет са државним званичницима и представницима туристичке привреде Србије.

 

Туристичка организација Србије традиционално ће на свом штанду организовати квиз за посетице „Колико познајеш Србију“ уз награде најуспешнијима. Из садржајног пратећег програма издвајамо музички наступ састава Алектик као и наступ Дејан Петровић Биг Бенда.

 

Туристичка организација Београда заједно са Секретаријатом за привреду града Београда и Привредном комором Београда представиће заједнички пројекат и сарадњу у области подстицања развоја руралног туризма. Иначе богата туристичка понуда Београда континуирано се унапређује, а на сајму ће се Београд промовисати као пословна „цитy бреак“ дестинација, привлачна за инвестиције, конгресе и семинаре, као и град културе, спорта, добре енергије, шопинга и забаве.


Секретаријат за привреду града Београда ће у оквиру штанда Београда промовисати мапу категоризованог приватног смештаја и брошуру „10 корака до категоризације“, у циљу подстицања категоризације и промоције категоризованих туристичких објеката за смештај који доприносе разноврсности и употпуњују укупне смештајне понуде Београда.


Градске општине ће у оквиру заједничког наступа у недељу 22. фебруара, последњег дана манифестације, представити најатрактивније туристичке потенцијале презентације, туристичке филмове, културно-уметничке програме, радионице, дегустације хране и вина у хали 4 Београдског сајма.

 

Учествовање на сајмовима, без обзира на популаризацију електронског и он лине маркетинга, и даље представља најатрактивнији вид презентације и личних сусрета који најчеће имају пресудан значај у одабиру из богате понуде.

 

Четири сајамске манифестације које се одржавају од 19. до 22. фебруара на Београдском сајму биће иделна прилика за сусрете пословних људи у туристичком и хотелском бизнису, као и производњи и дегустацији врхунских вина у овом делу света, али и прилика за посетиоце да искористе ексклузивне сајамске погодности и одаберу дестинацију за путовање и одмор, али и најбоље вино овог поднебља.

Сајам туризма сваке године окупља изузетно велики број учесника и посетилаца и земље и иностранства и привлачи велику пажњу свих заинтересованих субјеката из области туризма, медија и најшире јавности.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено петак, 13 фебруар 2015 20:18
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани