A+ A A-

Степенице љубави

Оцените овај чланак
(4 гласова)

steps-uvodnaЧУНГЋИНГ, КИНА – Познато је да љубав даје човеку снагу да учини ствари на које можда никада не би ни помислио да је спреман. Ипак, Љу Гуођјанг из кинеске покрајине Чунгћинг је начинио несвакидашњи подухват, исклесавши сам, својим рукама, више од 6.000 степеница!

Пре више од 50 година, тада 19-годишњи Љу се заљубио у 29-годишњу удовицу по имену Сју Чаоћинг. Та љубав је, међутим, наишла на осуду њихових породица и пријатеља због разлике у годинама, која је у то време изазивала општу саблазан, као и због чињенице да је Сју већ имала децу из првог брака.

 

Због љубави отишли да живе у пећину

 

Да би побегао од подсмеха и оговарања којима се нашао окружен, заљубљени пар је одлучио да се склони далеко од свих, скрасивши се у једној пећини високо у брдима, преноси у причи о њима руски сајт happyinspiration.com.

Живот им је у почетку био тежак пошто су оскудевали буквално у свему, чак и у храни, због чега су били принуђени да једу траву и корење.

Сју се осећала кривом за такав живот у којем им је недостајало толико тога и безброј пута је питала Љуа да ли се каје. А он јој је увек одговарао: “Видећеш да ће све на крају бити добро зато што смо вредни”.

 

Ради супруге исклесао ручно 6.000 степеница

 

После првих годину дана заједничког живота, Љу је почео да клеше у падинама степенице да би његовој супрузи било лакше да се спусти са планине када је то морала да уради због неког посла, премда је то чинила врло ретко, и то је наставио да ради наредних 50 година.

 

Музеј вечне љубави

 

Пола века касније, 2001, једна група авантуриста је, лутајући по планини, сасвим случајно наишла на стари брачни пар и открила више од 6.000 руком исклесаних степеница.

Љу и Сјао су проживели у неизмерној љубави и слози више од 50 година, до Љуове смрти, изродивши седморо деце. Ни један једини дан нису били раздвојени једно од другог. 

Локалне власти су одлучиле да пећину која је постала њихов топли дом и „степенице љубави“ претворе у музеј да би њихова љубавна прича остала да живи вечно.

Извор: Кућа добрих вести / happyinspiration  


Последњи пут измењено петак, 09 новембар 2012 11:42
Мирјана Јовановић

Рођена 1973. године у Београду. Дипломирани професор шпанског језика. Више од десет година радила као преводилац у Новинској агенцији Танјуг. Осим шпанског, служи се енглеским и руским језиком.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани