Кућа Добрих Вести

Login

Партнерство Медитерана и Балкана

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dogadjajjjjjjБЕОГРАД - Међународна конференција о сарадња Јужног Медитерана и Западног Балкана у области инвестиција и пословних партнерстава одржава су у Привредној комори Србије (ПКС) од 25. до 27. марта ове године.

 

Привредна комора Србије биће домаћин треће међународне ЕУРОМЕД Инвест Академије „Сарадња - комплементарност између Јужног Медитерана и Западног Балкана". Академија је део трогодишњег регионалног пројекта ЕУРОМЕД Инвест (www.euromedinvest.eu), усмереног на промоцију инвестиција и пословних партнерства у евро-медитеранском региону. Пројекат финансира Европска комисија, конзорцијума MedAlliance,  региона Прованса-Алпи-Азурна обала, и града Марсеља. Пројекат „ЕУРОМЕД Инвест“ са буџетом од пет милиона евра један је од главних европских програма, намењених јачању приватног сектора, повећању инвестиција и МСПД партнерстава у евро-медитеранском региону, и свеобухватном економском развоју региона.


Према речима Вере Вељановски, пројект менаџера ПКС, ЕУРОМЕД Инвест Академије су програми обуке намењени организацијама за пословну подршку, како би оне побољшале квалитет услуга које пружају својим члановима. ЕУРОМЕД Инвест Академија у Србији је фокусирана на развој пословних и инвестиционих могућности у земаљама Јужног Медитерана и Западног Балкана. Нуди неформално стимулативно и међународно окружење повољно за даљи развој и умрежавање организација за пословну подршку и размену искуства и најбољих пракси.


На Академији се очекује учешће 100 представника организација за пословну подршку, из 18 земаља Јужног Медитерана, Европске уније, Западног Балкана и Турске (Белгија, Бугарска, Француска, Грчка, Хрватска, Италија, Немачка, Словенија, Шпанија, Швајцарска, Египат, Либан, Сирија, Тунис, Црна Гора, Македонија, Србија, и Турска).


Скуп организује Привредна комора Србије у координацији са члановима конзорцијума MedAlliance, у саставу: ANIMA Инвестициона мрежа, EUROCHAMBRES Асоцијација европских привредних комора, ASCAME Асоцијација медитеранских комора, BusinessMed – Унија медитеранских конфедерација предузећа, EMDC Евромедитерански развојни центар за мирко, мала и средња предузећа, GACIC - Немачко-арапска привредна комора и EABC Европско-арапски Пословни савет.


Учесницима академије обратиће се 26 предавача.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 23 март 2015 21:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија