Кућа Добрих Вести

Login

Форум о одрживом развоју

Оцените овај чланак
(1 Глас)

logosdfБЕОГРАД - Међународна конференција: “Sustainable Development Forum” биће организована од 24. до 27. фебруара 2016. године у организацији Универзитетског УНЕСКО Клуба, у Београду.


Ова конференција је прва у Европи, којом почиње дебата о Post-2015 Агенди Одрживог развоја Уједињених нација, чији је Србија формални потписник.

 

Догађај се одржава у управи Града Београда, односно у Старом Двору.

 

Како одрживи развој уједињује теме економије, екологије и социјалног развоја конференција ће формално спојити експерте, активне студенте и постдипломце из Србије, Европе и света како бисмо започели дијалог, и успоставили сарадњу на националном и интернационалном нивоу.

 

Циљ је да ова конференција буде идеална прилика за размену знања и искустава са људима, који су на путу да постану лидери у својим пољима, као и партиципативно разматрање будуће визије и циљева за имплементацију.


Конференција “Улога образовања и културе у агенди одрживог развоја”, окупиће експерте из јавног, приватног и цивилног сектора, а главни говорник биће Сер Пол Џаџ (Sir Paul Judge), старешина града Лондона и оснивач пословног факултета на Универзитету у Кембриџу.


Универзитетски УНЕСКО Клуб је први омладински огранак УНЕСКО мрежа у Југоисточној Европи. Клуб има преко 40 чланова са 15 различитих факултета, обухвата 6 универзитета и придружене чланове из области Сечуана у Кини. Циљ организације је да се српски студенти уједине и да се под окриљем УНЕСКО-а баве образовним, културним и научним темама. Наш рад је препознат и подржан од стране Националне комисије за сарадњу са УНЕСКО-ом Републике Србије, Министарства спољних послова, Министарства омладине и спорта, Града Београда, Српске академије науке и уметности, Привредне коморе Србије, Кинеске и Француске амбасаде и бројних домаћих и страних институција.


Конференција “Улога образовања и културе у агенди одрживог развоја” идеална је могућност и платформа да званичници Републике Србије представе своје стратегије и планове за одрживи развој, као и да се институције Србије позиционирају и пруже подршку младима који су међу првима у свету кренули да раде на реализацији нових циљева одрживог развоја.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 25 фебруар 2016 12:26
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија