Кућа Добрих Вести

Login

У Инђији се отвара прва фабрика индонежанских нудли у Европи

Оцените овај чланак
(2 гласова)

pravafiksnaИНЂИЈА - Фабрика IndoAdriatic lndustry, прва фабрика индонежанских нудли Индомие у Европи, данас ће званично бити отворена у Инђији.


Фабрику ће званично пустити у рад председник Србије Томислав Николић и Антони Салим, председник компаније Indofood из Индонезије. Свечаност је плод сарадње IndoAdriatic lndustry, владе Аутономне покрајине Војводине, општине Инђија и Амбасаде Републике Индонезије у Србији.

 

                            


На свечаности ће говорити, такође, председник покрајинске владе Игор Мировић, амбасадор Индонезије у Србији Хари Ричард Џејмс Кандоу и председник општине Инђија Владимир Гак.


IndoAdriatic lndustry је лиценцирани произвођач инстант нудли трговинске марке Индомие, по овлашћењу PT Indofood Sukses Makmur Tbk, дела Салим групе.

 

                            indofudcovekboljaslika
Изградња фабрике је почела у марту 2015, а постављање производне линије је окончано у јуну 2016. Ово постројење се налази на око два хектара од планираних укупно пет хектара пољопривредног земљишта на коме је раније узгајана шећерна репа.

             

                             indofudnajboljaslikakesice

 

Савремена фабрика има инсталисану моћ од 40.000 паковања на сат и запошљава више од 100 радника у једној смени.  Пошто постројење у Инђији треба да буде улаз на остала тржишта у Европи, очекује се да ће са увећањем обима производње расти и запосленост, што би требало да води увођењу друге смене у 2017. 

 
Дистрибуција Индомие инстант нудли је почела у земљама Југоисточне Европе 2008, преко различитих трговинских ланаца и објеката. Још раније се ове нудле продају у Централној и Западној Европи.

 

                         indofudrezancijedu

 

У Србији је, према саопштењу из PT Indofood Sukses Makmur Tbk, потражња за Индомие инстант нудлама значајно порасла и оне су сада најпродаваније на овдашњем тржишту, где потрошачи могу да уживају и у њиховим различитим укусима.

 

                      indofudjelo

 

Индонезија - највећа привреда у Југоисточној Азији


Индонезија земља са 255 милиона становника по чему је четврта у свету, има највећу привреду у Југоисточној Азији и девету у свету када се укупан домаћи производ (БДП), мери паритетом куповне моћи (PPP, по тржишним ценама).


Амбасадор Кандоу је недавно указао на значајан напредак у области улагања из Индонезије у Србији. Подсетио је да је ове године почела производња печурака у Ковину, фирме Делта Дењуб доо, дела Бавазир групе.


У првој фази, у којој су власници уложили три милиона евра, више од 100 радника може да свакодневно обере до осам тона шампињона. На крају, инвестиција треба да буде вредна преко девет милиона евра, биће упослено још око 300 људи, а дневна производња ће нарасти на 22 тоне.

 

Салим група - највећи конгломерат у Индонезији


Салим Група је највећи конгломерат у Индонезији и један од највећих у Југоисточној Азији. Председник групе Антони Салим, син оснивача Судоно Салима (или Лием Сио Лионг) је трећи најбогатији човек у Индонезији, чију је имовину у 2015. амерички магазине Форбс проценио  на 5,4 милијарде долара.

 

                              indofudzmaj

Салим Група има више од 30 компанија и низ пословних активности, од прехрамбене индустрије у којој је највећи произвођач инстант нудли на свету, до хотелске индустрије, некретнина, банкарства, однедавно и телекомуникација и сировина.


Председник Групе Антони Салим је према саопштењу из PT Indofood Sukses Makmur Tbk, истакао важност сарадње влада заинтересованих земаља без које не би било ни фабрике у Инђији. Он је казао и да постоје планови за даљи развој бренда Индомие.

 

                              indofudcovek

 

Акстон Салим, директор PT Indofood Sukses Makmur Tbk, је пак казао да је дан отварања фабрике “веома важан за пословање наше компаније и нашег бренда пошто у Инђији почиње европска производња чиме се широм отварају врата за ново и различито тржиште. Мада се наши брендови извозе на тржишта Велике Британије, Америка, Аустралије, Блиског истока и друга, фабрика у Инђији је веома значајна јер ће представљати седиште наших операција у Европи па у будућности очекујемо дугорочну и успешну сарадњу са нашим новим пословним партнерима, запосленима и свим нашим муштеријама у Србији, " закључио је Акстон Салим.


Свечаност отварања фабрике Индомие нудли ће обележити и наступ плесне групе "Бидадари" која делује при Амбасади Индонезије у Београду и културно-уметничког друштва "Соко" из Инђије.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 02 септембар 2016 08:41
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија