Кућа Добрих Вести

Login

Први рођендан Мале птице

Оцените овај чланак
(6 гласова)

aforizmiужиииииииииБЕОГРАД - У библиотеци „Мома Димић“, у београдском насељу Миријево, протекле седмице обележена је, уз звуке виолине двогодишњица рада библиотеке и први рођендан књижевног клуба „Мала птица“.

У реконструисаном здању месне заједнице "Старо Миријево", на другом спрату, смештена је прелепа библиотека, где се два пута месечно одржавају књижевне вечери и окупљају љубитељи лепе писане речи, а улаз је слободан.
Овог априла се навршава годину дана успешног рада Књижевног клуба, паје слављеничко вече обележило овај догађај свечаним програмом иосвртом на протеклу годину и остварене циљеве. Том приликом изражена је и захвалност Кући добрих вести на томе што прати књижевне вечери, поклања пажњу књижевницима и шири добре вести читаоцима.
Представљен је и први број часописа „Мала птица“ тек изашао из штампе, са прилозима чланова, али и других песника који својим писањем заслужују место у њему, јер претендује да превазиђе клупске оквире и прошири садржај који ће га котирати ка врху.
Осмишљен је да следи задатак који је себи поставила и "Мала птица",чије би остварење имало као резултат висок рејтинг и Клуба и Часописа, а то је да негује лепу писану реч са одређеном тежином и препознатљивошћу по квалитету.

Богата издавачка делатност

Клуб је имао и богату издавачку делатност, објављено је 10 књига и Часопис. Клуб се у досадашњем раду финансирао из личних средстава оснивача, а све из потребе да се афирмишу млади и талентовани писци и да Миријево има свој културни кутак.
Овога пута је дао посебну чар целом догађају и присутнима улепшао вече Данило Анђелковић, представник европске уличне уметности, који јесвирао на својој виолини.
На самом почетку вечери присутнима се обратила библиотекарка Татјана Судимац која је поздравила госте и говорила о раду Библиотеке у протеклом периоду. Потом је присутне у име Клуба поздравила Богданка Костић, оснивач и секретар Клуба, која је у кратким цртама говорила о самом Клубу и његовом раду у протеклој години.Вече је настављено читањем поезије и прозе чувеног књижевника Моме Димића, који је био Миријевац и по чијем имену Библиотека носи име, а роману „Мала птица“ Књижевни клуб.
Делић Моминог књижевног опуса представио је Мирослав Костић-Коле,председник и оснивач клуба и сам дугогодишњи песник, чије је име добропознато књижевним круговима.

Гости – ученици Седме београдске гимназије

Затим су наступали и други чланови клуба са својим прилозима, а посебан утисак је оставио на присутне господин Радомир Стојановић,песник који се налази у самом врху савремене српске поезије, читањемсвојих стихова.
Потом се по први пут представио подмладак, драги гости Клуба, ученици Седме београдске гимназије. Дуња Петковић, је читала свој награђени рад на Фестивалу књижевног стваралаштва младих, као и радове њене другарице Јелене Ракиџије,такође награђене, што је публика пропратила громогласним аплаузом.

Присутнима се представио Аца Видић из Ваљева, песник и главни и одговорни уредник издавачке куће ``Интелекта`` која управо штампа књигу о Моми Димићу. Аутор књиге је Јован С. Митровић, велики пријатељ Моме Димића, који је написао књигу "Како ће моја мајка причати о мојој смрти".
Књига је фељтонског типа и биће драгоцен прилог нашим сазнањима о Моми Димићу и његовом животу и делу.Књигу је за присутне прелиставао господин Видић.
На крају, интернет новина  „Кућа добрих вести“ жели сву срећу и Библиотеци и Клубу даљем раду на лепим стварима, којима се и сам бави, као и многоовако лепих рођендана!

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 20 април 2014 22:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија