Кућа Добрих Вести

Login

Трг отвореног срца

Оцените овај чланак
(10 гласова)

TrgggggБЕОГРАД – Хуманитарна манифестација “Трг отвореног срца“ биће отворена данас у 12 часова.


На свечаном отварању присутнима ће се обратити Горан Весић, градски менаџер, Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда и Леонтина Вукомановић, испред Дечијег културног центра.


Београд већ шести пут се придружује европским метрополама, чију празничну атмосферу употпуњују традиционални божићни фестивали.

 

Шарени и весели празнични украси и дрвене кућице из којих маме мириси колача, куваног вина, чаја и других топлих напитака и залогаја, оживеће посебан празнични кутак на Тргу Републике - "Трг отвореног срца".


Програм посвећен деци


Програм "Трга отвореног срца" у потпуности је посвећен деци. Сваког викенда, суботом и недељом од 12 до 14h, малишани ће уживати у дечијим представама, наступима мађионичара, жонглера и аниматора, у организацији Дечијег културног центра. У складу са духом празника, Трг отвореног срца већ традиционално има и хуманитарни карактер. Куповином аутентичног сувенира манифестације, новогодишње шоље, по цени од 150 динара, сваки посетилац ће помоћи "Заводу за васпитање деце и омладине, Прихватилиште и Прихватна станица, Београд".


У том периоду, обично магичну празничну атмосферу употпуњују традиционални божићни вашари и фестивали - романтични зимски детаљи и укусно украшене дрвене кућице локалних занатлија, концерти, рингишпили и санке, забаве и поклони. Сваки град који представља значајну туристичку дестинацију, организује ове вашаре, који се недељама унапред најављују.

 

И Београд је кренуо тим корацима и на неки начин и на тај начин прави добродошлицу туристима, а и пружа веселе и срећне дане за своје грађане.

 

Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 20 децембар 2016 01:18
Ирена Спасовић

Ирена Спасовић - Рођена је и живи у Београду. Почела је да се бави новинарством 1997. године када је била студент Физичког факултета Универзитета у Београду на одсеку Б, теоријске и експерименталне физике, где је и дипломирала на теми ,,Релативистички диелектрични тензор анизотропне плазме". Након што је дипломирала, почела је да се бави маркетингом и PR-ом што ју је усмерило да утемељи своје искуство знањем из те области тако што је убрзо дипломирала мастер на Европском универзитету у Београду на теми ,,Бренд као фактор престижа и развоја фирми". Као новинар је написала доста текстова, приказе актуелних културних дешавања, као што су FEST, FAF и концерте група као што су ,,Метаllicа", ,,Roxy Music", ,,Sonic Youth", са чијим члановима је одрадила интервјуе. Поред наведених урадила је интервјуе са многим другим уметницима из поља филма и музике, а то су Massimo, Sergi Lopez, Andreas Vollenweider, Jean-Christophe „Pitof“ Comar, Бата Живојиновић, Милорад Мандић Манда, Винко Брешан, Исидора Бјелица, Арсен Антон Остојић,... Како je интересују поглавља живота, природе и здравља, написала је и чланак ,,Озонски омотач и здравље", http://theosonlayer.blogspot.rs/, http://ozonizdravlje.blogspot.rs/. Њеним интересовањима у вези науке и културе никад краја, што ју је и повезало са ,,Кућом добрих вести".

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија