A+ A A-

Богат програм Француског института у Београду и у децембру и јануару!

Оцените овај чланак
(4 гласова)

vitrinaaaaaБЕОГРАД - Француско-српско пријатељство је традиционално, а изузетне везе између ова два народа огледају се и кроз богат програм који нуди Француски институт у Београду, а који се наставља и у децембру и јануару.


Богатство тог програма чине стипендије француске владе, боравак у Француској, разни течајеви језика, медијатека, изложбе...за сваког по нешто.


Виржини Манфрони, аташе за сарадњу задужена за институционална партнерства и за универзитетску и научну сарадњу, је на врло леп начин у уводнику позвала на едукацију у Француској, а Kућа добрих вести преноси њене речи.


« Све најбоље за … студирање у Француској!


Стигли смо и до месеца децембра! Уз њега стиже и Нова година, време празника и тако драгоцених породичних окупљања. Потом неопажено дође месец јануар и зачас смо ушли у нову годину. Сада је управо време када крећемо да размишљамо о новим плановима, када нам је глава пуна идеја а убеђени смо да ћемо их овај пут и остварити! Да ли сте сигурни у то?
Kако би било да заборавимо све те нове планове које не испуњавамо и да се сконцентришемо искључиво на један веома конкретан пројекат: отићи у Француску на студије? Да ли сте о томе размишљали? Да ли познајете некога који би желео то да оствари? Прави је тренутак за то: процедура за упис на прву годину студија на француске универзитете отворена је до 22. јануара 2017. године. Kонкурс за пријаву за стипендије које додељују Амбасада Француске и Француски институт у Србији отворен је до 17. марта 2017. године. Шансе су велике: сваке године, педесетак стипендија додељује се студентима који су завршили први степен студија на универзитетима у Србији и који одлазе на мастер 2 или спремају докторат у коменторству у Француској. При томе, заборавите на уврежене идеје: ваше знање француског је свакако предност у односу на друге кандидате, али није одлучујући критеријум за добијање стипендије. Наиме, све већи број програма у Француској одвија се на енглеском језику а учење француског саставни је део тих студија. Зато, ако већ сада желите да научите француски, тренутак је да се упишете на курс у Нишу, Београду или Новом Саду, где можемо да вам понудимо персонализоване часове за прво тромесечје 2017. године.


Kад је у питању универзитетска сарадња, време је и да ојачамо везе са партнерским установама у Француској с обзиром да су нови конкурси за пројекте Еразмус+ отворени до фебруара 2017. године. Овај европски програм омогућава да универзитети успоставе конкретне програме размене за студенте, професоре и административно особље: за две године, закључено је тридесет и шест француско српских уговора који подржавају више од 200 мобилности између наше две земље.


Време је дакле да пређете у акцију, јер студирати у Француској значи заокружити своје већ богато образовање професионалним способностима, без обзира на сектор који желите да изаберете за студије или специјализацију. Уједно се укључујете у велику „породицу“ коју чини 290.000 студената из целог света и пружа вам се могућност да користите мрежу од 3.500 државних и приватних установа и истраживачких центара међународно познатих по квалитету и разноврсности понуђених програма. Kоје су то предности Француске? Изузетне студије у истраживачком и иновативном окружењу, ниске цене: уписнина у државне установе кошта неколико стотина евра а сви студенти, били француски или страни држављани, располажу добром социјалном подршком како би се студије одвијале у што бољим условима.


Kако бисте остварили овај план, пратите наше најновије вести о студијама у Француској преко Фацебоок странице Campus France Serbie. Ту су такође и Француски институт и канцеларија Campus France Serbie који дају подршку младима. Можете и да нам се прикључите приликом презентација студија у Француској које приређујемо на разним факултетима у Србији или да се нађемо на Чаробним излозима које отварамо 13. децембра у Француском институту у Београду, или једноставно када дођете у један од наших института (Београд, Нови Сад, Ниш) да погледате новитете из наших медијатека!


За крај, цела екипа Француског института у Србији заједно са мном жели вам лепе празнике а после њих ћемо имати прилику да се видимо у 2017. години са бројним новим идејама, поручује Виржини Манфрони.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 02 децембар 2016 21:01
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани