A+ A A-

Траже се волонтери у Новом Саду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

volontereНОВИ САД - Новосадски хуманитарни центар (НСХЦ) уз подршку Градске управе за социјалну и дечију заштиту објавио је позив за волонтере у пројекту „Образовање за све“.


Пројекат има за циљ да пружи подршку социјално угроженој ромској деци основношколског узраста да успешно савладавају градиво, заврше основну школу и наставе образовање у средњој школи.


Активности пројекта су волонтерске и усмерене на ученике из социјално угрожених породица у три основне школе у Новом Саду: Основна школа „Јожеф Атила“, Основна школа „Вељко Влаховић“ и Основна школа „Никола Тесла“.


За све одабране волонтере биће организована уводна радионица на којој ће добити детаљне инструкције за учешће у пројекту, као и радионица о волонтеризму и раду са младима. Сви волонтери ће на крају пројекта добиће потврде о волонтирању.


Потребне вештине волонтера су:


- Познавање градива из основне школе;
- Комуникацијске вештине;
- Вештине рада на рачунару;
- Способност за тимски рад и спремност за изазове;
- Мотивисаност, одговорност, ентузијазам.


Група волонтера најмање једном недељно пружаће индивидуалну и групну подршку деци у учењу, у просторијама основних школа које деца похађају. Са њима ће се радити на савладавању градива и припреми за проверу знања у школи. Волонтери ће објашњавати како се правилно учи, провераваће ниво наученог, помагати у разумевању градива, вежбати и задавати домаће задатке. Волонтери ће бити распоређени на наведене активности у складу са својим знањем и у складу са потребама ученика.
Време ангажовања је октобар-децембар 2016.


Начин пријаве: Конкурс за волонтере је стално отворен током трајања пројекта, а сви заинтересовани могу да попуне пријаву која се преузима ОВДЕ или да се јаве на тел. 069 665 423 (Добрила Марковић).

 

Извор: Кућа добрих вести/НСХЦ


Последњи пут измењено субота, 15 октобар 2016 21:19
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани