Кућа Добрих Вести

Login

Нордеус донира 16.000 eвра за набавку опреме за Петницу

Оцените овај чланак
(3 гласова)

petnicanordeusБЕОГРАД - ИТ компанија Нордеус покренула је акцију донирања Петници, где ће сваки лајк на њихов фејсбук пост са Београдског маратона значити и 1€ за ову установу, са циљем да донирају укупно 21.000 евра. Лајковати можемо одмах.


Истраживачка станица Петница ради већ 35 година и представља једну од најзначајнијих образовних институција у земљи, као водећи центар за образовање младих талената у области природних, друштвених и техничких наука. Имајући наведено на уму следи да је то и јако битна образовна институција за ИТ индустријиу и заједницу, будући да многи млади таленти своја знања и вештине развијају, између осталог, и на том месту.


Као и у многим другим домаћим образовним институцијама ситуација са опремом није завидна, и тим поводом су се запослени Нордеуса организовали да учешће на Београдском маратону искористе да финансијски помогну овој институцији.


За сваки лајк или другу врсту реакције на њихов видео пренос маратона на Фацебооку, Нордеус је додао један евро у укупној суми донације. У акцији је сакупљено 16323 евра који ће бити искоришћени за набавку опреме у области информационих технологија, биохемије и астрономије.


Ово је једна од оних прилика које се појављују с времена на време да се као ИТ заједница окупимо око неке акције којом се и креира позитивна промена и шаље добра порука — да управо заједничким наступом можемо да је креирамо.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 24 април 2017 22:58
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија