Кућа Добрих Вести

Login

Туристичка понуда Турске на Београдском сајму

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sajamturizmabigТуристичку понуду, уметничке и природне лепоте Турска ће и ове године представити на Међународном сајму туризма који се одржава у Београду од 21. до 24. фебруара, најавила је Канцеларија за културу и туризам амбасаде Турске у Србији.

Под слоганом "Turkey unlimited" на више од 300 метара квадратних, осим Канцеларије за културу и туризам представиће се и авио-компанија Turkish Airlines, Удружење хотелијера Турске (TUROB), Удружење туристичких агенција Турске (TURSAB), Регионална удружења за промоцију туризма из Анталије (Antalya Destination), Бодрума (BOYTAV), Мармариса (MARTAB).

Своје понуде на Београдском сајму представиће и још 10 организација из сектора туризма и хотелијерства из Истанбула и Кушадасија.

Турска је годинама уназад омиљена дестинација српских туриста, чија се посета овој земљи током 2012. године повећала за 15 одсто у односу на 2011. годину.

Турска заузима шешто место на листи светских туристичих сила, лане је ту земљу посетило 32,5 милиона туриста, милион више него 2011. године, а најпосећеније турске дестинације у 2012. години су Анталија, Истанбул, Мугла и Измир 1,3 милиона посетилаца.


Како би се публика упознала са специфичним карактеристикама турске културе и традиције, на Сајму туризма биће представљене посебне атракције: ебру - уметност сликања на води и калиграфија - уметност лепог писања, па ће посетиоци моћи да осете дух ове земље и то не само кроз стваралачки процес реномираних уметника, већ тако што ће и сами моћи да се опробају у овим креативним техникама.

Дегустација оригиналне турске хране употпуниће доживљај посете овогодишњем сајму па ће посетиоци моћи да испробају бројне специјалитете.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 19 фебруар 2013 14:05
Мирјана Јовановић

Рођена 1973. године у Београду. Дипломирани професор шпанског језика. Више од десет година радила као преводилац у Новинској агенцији Танјуг. Осим шпанског, служи се енглеским и руским језиком.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија