Кућа Добрих Вести

Login

Проверите да ли су ваши лични подаци јавно објављени

Оцените овај чланак
(2 гласова)

mrezekvalitetndfdfdfdfdfУколико мислите да сте жртва хакера са мреже Фацебоок, постоји могућност да проверите да ли је неки од података о вама и објављен у јавности.

 

Потребно је да одете НА САЈТ на којем је списак свих бројева телефона који су процурели, пренео је лондонски Индепендент.

 

Подсетимо, пре неколико дана је један објавио телефонске бројеве и личне податке више од 533 милиона корисника Фацебоок из 106 земаља, укључујући више од 32 милиона записа о корисницима у САД, 11 милиона о корисницима у Великој Британији и шест милиона о корисницима у Индији. Према доступним подацима, хакер је објавио и 162.898 записа о корисницима у Србији, 229.099 у Словенији и 659.115 у Хрватској.

 

Процуреле информације укључују телефонски број, Фацебоок идентификацију, пуно име, локацију, претходне локације, датум рођења, адресу е-поште, приватни статус и биографију, наводи америчка агенција.

 

Како је пренео Бусинесс Инсидер, управо ти подаци би могли да буду од користи преварантима који путем интернета краду идентитете.

 

Златко Петровић из канцеларије Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности рекао је за да компанија Фејсбук с једне стране нуди своје услуге у Србији, а истовремено у њој нема свог представника, као и да према још увек младом домаћем Закону о заштити података о личности, који је у суштини европски ГДПР (Генерал Дата Протецтион Регулатион), све технолошке компаније које прихватају и обрађују приватне информације морају да имају именовано лице у нашој земљи, као заступника за заштиту података о личности.

 

Извор: Biznis.rs

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија