Кућа Добрих Вести

Login

Кембриџ:о Британско-српском пријатељству и Првом Светском рату

Оцените овај чланак
(7 гласова)

kembridzfiksnaЛОНДОН - На Универзитету Кембриџ (University of Cambridge), 9. маја, биће одржано предавање о Британско-српском пријатељству за међународну публику, а округли сто на тему "Уједињено краљевство и савезници, сто година након I Светског рата : лидерство кроз мир" окупиће реномиране предаваче, међу којима је и наш Александар Протић, федерални саветник у Француској федерацији за UNESCO мреже. 

Протић ће представити јединствен српски допринос миру током Првог светског рата говорећи о Николи Тесли и Михајлу Пупину

Овај скуп организују стипендисти PEXIM фондације, са алумнистима Кембриџа, LSE и члановима Организације српских студената у иностранству OSSI. Покровитељ предавања је Сер Пол Џаџ (Sir Paul Judge), оснивач Џаџ пословне школе на Кембриџу и старешина града Лондона (Knight, Aldermanic Sheriff of the City of London).

Међу угледним предавачима на тему "Уједињено краљевство и савезници, сто година након I Св рата : лидерство кроз мир" биће и професор историје са Кембриџа Доминик Ливен (Dominic Lieven), специјалиста BBC-а и Британског Савета Вирџинија Кромптонс, као и чувени професор Симон Стоклеј (Professor Simon Stockley) са Џаџ пословне школе (Judge Business School) у Кембриџу.
Модератор округлог стола биће Милена Милићевић, алумниста Кембриџа, и амбасадорка престижног светског самита младих лидера "One young world".

Стипендисти PEXIM Фондације, уз подршку Британско-српске привредне коморе, организују и традиционалну PEXIM српско-британску вечеру. Значајан број уважених гостију из Србије и Велике Британије је најавио учешће укључујући Огњена Прибићевића, Амбасадора Републике Србије у Великој Британији, као и Дениса Кифа (Denis Keefe), будућег Амбасадор Велике Британије у Републици Србији. Очекује се присуство студената из Србије и Македоније који тренутно студирају на Уверзитету Кембриџ, на Оксфорду и на Универзитетима у Лондону.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 08 мај 2014 15:46
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија