Кућа Добрих Вести

Login

Фестивал посвећен традиционалној култури Индонезије

Оцените овај чланак
(3 гласова)

prednjastrabaБЕОГРАД – Мултимедијални фестивал „Dreamin Kosmos Indonesia“  биће одржан у галерији „Магацин“, од 8. до 14. октобра 2015. године, најавило је Друштво српско-индонежанског пријатељства „Нусантара".

 

Фестивал је посвећен традиционалној уметности и култури Индонезије.


Мирослав Дукић, сликар, и Ана Стојичић, музичар, током једногодишњег боравка на острву Јава, посветили су се изучавању традиционалне уметности – батику и гамелан музици. Сазревајући, кроз стрпљење којим људи Индонезије неуморно зраче, као појединци и као уметници, осетили су божанствено искуство преливајућих боја и тонова рајских острва.

 

Као једна од највећих лекција је искуство индонежанске заједнице. „Људи Индонезије свакодневно негују међуљудске односе, окупљајући се и верујући заједно... тим путем остварују се уметничка и друштвена чуда“, једна је од незаборавних порука са острва Јава.


Још једна од драгоцених порука је да су све гране уметности испреплетане у корену и да како служе једна другој, тако и не могу једна без друге, самим тим намера фестивала је да овај спој дочара и понуди посетиоцима.


Надахнути оваквим доживљајима Мирослав и Ана ће остварити фестивал током којег ће учесници и посетиоци бити равноправни у отелотворењу идеја.


Програм фестивала чине: изложба слика батика, Мирослава Дукића, музички концерти са индонежанским инструментима, наступ плесне групе Бидадари, која се бави традиционалним индонежанским плесом, а која делује при Амбасади Републике Индонезије, затим разноврсне радионице у којима ће посетиоци имати прилику за директно искуство индонежанске традиције, причаонице у којима ће људи делити своја искуства боравка у Индонезији, дегустације индонежанске хране, видео пројекције.


Фестивал „Dreamin Kosmos Indonesia“ намењен је свим људима заинтересованим за међукултурна искуства и интерактивна остварења у различитим гранама уметности.


Реализацију фестивала подржала је Амбасада Републике Индонезије у Београду.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 06 октобар 2015 21:12
Марко Јелић

Рођен у Подгорици, а одрастао у Београду. Од малена путује. Растао је у породици књижевника где су се окупљали многи беоргадски интелектуалци, а пре свега књижевници и сликари. Зато је љубав ка путовањима учврстио често слушајући уметничке импресије са путовања које су се испредале у његовом дому у детињству, као и гледајући уметничке слике многих сликара фасцинираних лепотама света.

Струковни је економиста у туризму. Објавио је више десетине путописа и радова из туристичке географије. Писао је за часописе: „Војска“, „Просветни преглед“ „Глобус“, „Земља и људи“, „Геа“, „Свет туризма“, „Привредни преглед“, као и за неколико веб портала. Члан је Удружења новинара Србије (УНС) од 2010. године.

Одувек су га интересовале егзотичне дестинације, али посебно земље Северне Африке и Југоисточне Азије, које сваким даном постају све утицајније земље. Труди се да скрене пажњу на значај Алжира, Индонезије, и многих других земаља „трећег света“, као и да укаже на традиционално добре, пријатељске везе с којим Србија и земље Балкана тек треба да обнове и учврсте и дипломатске, а нарочито економске односе.

Одлучио је да се придружи редакцији ,,Кућа добрих вести" зато што је портал расадник добрих, позитивних вести, оаза занимљивих, добрих људи, који зраче позитивном енергијом.

 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија