Кућа Добрих Вести

Login

Дрифт шампионат у Чачку на европском нивоу

Оцените овај чланак
(7 гласова)

driftttttЧАЧАК - Време неумитно тече, а љубитељи аутомобилизма још увек препричавају дешавања са стазе Аутопревоза у Чачку.

 

Мирис бензина, облаци дима, захтевна искушења, баш ништа нијке представљало непремостиве препреке за дрифтере који су чини се, више него претходних година у два дана за несвакидашњу вожњу испраћени овацијама око 5.000 поклоника аутомобилизма.


Чачанском котлином одјекивала је бука мотора, а срећници који су се тискали уз баријере, како би се сећали сваког детаља са одушевљењем су испратили неустрашиве момке за воланом својих „болида“. То им бар нико и да хоће не може оспорити.


У суботу, вожена је прва овогодишња СДЦ трка државног шампионата. На старту се појавио 21 такмичар, а прво место освојио је Бојан Курбалија. Достојне ривале имао је у свим учесницима, али је на крају друго место припало Игору Стевановићу, а треће Зорану Савићу. Истога дана одржан је и Фолцваген ФЕСТ који је са 60 изложених аута, такође побудио велико интересовање.

skupppp
Дан шампиона, Регионално такмичење у дрифту одржано је у недељу. Прва два степеника победничког постоља нису мењала власника. У конкуренцији 33 возача из Хрватске, Бугарске, Турске, Словеније и Србије успех са државног првенства поновили су Бојан Курбалија и Игор Стевановић. Треће место заузео је гост из Бугарске, млади возач Силвио Гоцев.


Конкуренција у мерењу музичке снаге у ауту била је такође занимљива, учествовало је 16 аутомобила, а у „козметичком“ програму, стајлингу чак 70 чевороточкаша.


Буром одушевљења поздрављен је подвиг дрифтера Александра Бајића који је успео да елиминише турског возача Тимура Помака за воланом најјачег „болида“ на такмичењу од 800 КС.


Дрифт шампионат Србије и Дан шампиона организован је на највишем нивоу, што су на крају потврдили посетиоци и учесници велчанствене манифестације.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 27 мај 2016 22:15
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

1 Коментар

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија