Кућа Добрих Вести

Login

У спорту су сви једнаки

Оцените овај чланак
(1 Глас)

fudbal-uvodnaСОЧИ – Сочи је ове године био домаћин завршнице такмичења дечјих фудбалских тимова из шест градова Русије - Москве, Нижњег Новгорода, Самаре, Омска, Санкт Петербурга и Сочија - у које су укључена и деца са различитим облицима инвалидитета.

Турнир је одржан средином октобра, а победу је, како извештава руски електронски журнал "Филантроп“ (philanthropy.ru), однела екипа из Омска.
Надметање мешовитих фудбалских тимова школараца старости од десет до 14 година, у којима најмање половину играча чине деца са посебним потребама, одржано је трећи пут заредом као део пројекта "У спорту су сви једнаки“. Претходне две године финале је одржано у Москви.

Циљ поменутог пројекта јесте укључивање деце са ограниченим способностима у активно бављење спортом, као и подизање свести у друштву о њима и њиховим могућностима.

Иницијатор пројекта је регионално удружење особа са инвалидитетом "Перспектива“, а главни покровитељ представништо америчке компаније "Амвеј“ (Amway) у Русији.

До сада је у поменутим градовима отворено 17 спортских секција у чијем раду учествује више од 300 деце, међу којима и 80-ак малих спортиста са различитим облицима инвалидитета.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 13 децембар 2012 14:54
Мирјана Јовановић

Рођена 1973. године у Београду. Дипломирани професор шпанског језика. Више од десет година радила као преводилац у Новинској агенцији Танјуг. Осим шпанског, служи се енглеским и руским језиком.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија