Кућа Добрих Вести

Login

Дигитални туристички водич

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Rio-de-JaneiroРИО ДЕ ЖЕНЕИРО – Модерна технологија је постала присутна у свим областима савременог живота, па су градске власти у Рио де Жанеиру одлучиле да такву погодност искористе да помогну туристима за боље сналажење у свом граду.

Крајем јануара у тротоаре главних улица Рија уграђени су први бар-кодови уз помоћ којих туриста може да добије све битне информације о граду.

Да модерна технологија не би покварила препознатљиви изглед ријових тротоара, које широм града украшавају црно-бели мозаици са мотивима водених таласа, риба и апстрактних слика, приликом уградње дводимензионалних бар-кодова или QR кодова, употребљене су исте црно-беле камене коцкице.

Док буду шетали Ријом туристи ће моћи, уз помоћ смартфона или таблета QR, да фотографишу код када наиђу на њега. После тога, пошто претходно скину апликацију, она ће их одвести на веб сајт са информацијама на португалском, шпанском и енглеском језику и мапом дела града у којем се налазе.

Прва два QR кода су постављена у близини Апроадора, велике стене на крају плаже Ипанема, а планирано је да укупно 30 буде постављено на плажама, видиковцима и историјским локацијама.

                                      Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 25 фебруар 2013 11:30
Мирјана Јовановић

Рођена 1973. године у Београду. Дипломирани професор шпанског језика. Више од десет година радила као преводилац у Новинској агенцији Танјуг. Осим шпанског, служи се енглеским и руским језиком.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија