Кућа Добрих Вести

Login

Београдска међународна туристичка манифестација

Оцените овај чланак
(2 гласова)

BITCoooБЕОГРАД - Трећа Београдска међународна туристичка конференција BITCO ће бити одржана 18. и 19. марта у организацији Високе туристичке школе из главног града Србије.


BITCO 2016. ће као тему имати "Образовање у туризму 21. века: Усмерења, праксе, интернационализација", а уследиће после две претходне успешно одржане конференције 2012. и 2014. године које је такође организовала ВТШ, једна од најстаријих образовних институција у области туризма у региону.


Како су саопштили организатори, BITCO 2016. ће бити прилика да академски стручњаци и туристички посленици размене знања и искуства у образовању и обуци у туристичком сектору те да буду наведени примери добре праксе и успешне међународне сарадње.


Више десетина предавача долазе из земаља региона и из Србије.


Међу клучним говорницима из иностранства биће и професори из Велике Британије, Крис Купер са Оксфорд Брукс Универзитета, сарадник низа међународних агенција за истраживање И образовање у сектору туризма и Дејвид Ереј са Универзитета Сареј, који је више година радио, такође, у Британском министарству туризма и Европској комисији.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 17 март 2016 20:40
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија