Кућа Добрих Вести

Login

Отворен Авантура парк на Златибору

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zlatibor34343hghghБЕОГРАД - Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио и нови забавни „Авантура“ парк на Златибору, који се простире на површини од хиљаду квадратних метара, а чију је изградњу Министарство у целости финансирало са око пет милиона динара.

 

Министар је објаснио да је изградња Авантура парка само део ширег пројекта који је Министарство финансирало у износу од 12,5 милиона динара, а који укључује и изградњу „зип лајна“ који треба да буде завршен до 1. октобра. Министарство, како је подсетио, такође реализује и друге пројекте са Туристичком организацијом Ужица и Чајетине.


Он је рекао да је Министарство издвојило 20 милиона динара за изградњу Културног центра на Златибору и 13 милиона динара за изградњу затвореног базена у Дечијем одмаралишту Голија.


Он је додао да је помогнута и реализација пројеката Града Ужица и радовие на меморијалном комплексу на Кадињачи. „Све то заједно ће овај део, Западну Србију и овај регион учинити туристички атрактивнијим него што је то био до сада“, истакао је министар.


„Прва четири месеца ове године су охрабрујућа с обзиром да и на Златибору имамо повећан број туриста за 30 одсто, број ноћења је порастао за 31 одсто, и са овим новим садржајима верујем да до краја године, и у зимској сезони, можемо да очекујемо рекордну туристичку годину када говоримо и о броју туриста и о приходима на овој планини“, изјавио је Љајић на Торнику приликом званичног отварања летње сезоне на Златибору.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 30 јун 2016 22:21
Гордана Дивнић

Гордана Дивнић је 29 година радила као новинар Тањуга, а највећи део тог времена пратила је догађаје у привреди, како у земљи тако и у свету. Последњих неколико месеци провела је у Деску, где је пратила разноврсне догађаје из света.
Све време је желела да оно што пише допринесе бар мало развоју њене земље и бољем животу људи. Сада се волонтерски придружила порталу „Добре вести“, како би заједно са својим колегама, пишући о добрим стварима стварала позитивну енергију и враћала људима наду и веру у боље сутра.
Гордана је завршила Факултет политичких наука, а пре тога и Земунску гимназију, где је за школске новине и написала први текст о такмичењу једрилица на Дунаву. То су ипак била нека срећнија времена.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија