Кућа Добрих Вести

Login

Мали људи великог срца

Оцените овај чланак
(3 гласова)

toysСАД – Почетком децембра пажњу америчких медија је привукао великодушни гест једног осмогодишњака из Оклахоме, који је одлучио да своју рођенданску забаву претвори у акцију сакупљања играчака за сиромашну децу.

Чејс Бренскам (Chase Branscum) из градића Овасо (Owasso) добио је тако више од 500 играчака за рођендан, али је одлучио да не задржи ниједну од њих.

„Ја већ имам играчке, а друга деца немају. А када немају ништа за Божић не могу да се играју и не може да им буде забавно“, преноси његове речи портал „Хафингтон пост“.

Чејс је одлучио да своје рођенданске поклоне преда хуманитарној организацији „Играчке за клинце“ (Toys for Tots), која дели нове играчке сиромашној деци за време новогодишњих и Божићних празника.

„Хафингтон пост“ је потсетио да је у 2012. години било још случајева да су деца запањила својим великодушним поступцима америчку јавност.

Тако је у септембру осмогодишњи Вајат Ербер (Wyatt Erber) из Илиноиса дотакао многа срца поклонивши породици из суседства чија се двогодишња девојчица бори са леукемијом 1.000 долара које је освојио у наградној игри коју је организовала локална банка.

У јуну је, пак, поменути амерички портал известио о седмогодишњем Глену Диксону (Glenn Dixon) из Мичигена, чији је хоби прерастао у озбиљан хуманитарни рад. Он, наиме, воли да скупља камење, које пошто очисти осликава насмејаним лицима, а затим продаје по цени од једног долара. Сав новац који је до сада прикупио поклонио је организацији која помаже женама и деци жртвама насиља у породици.

                                                                      Извор: Кућа добрих вести


Мирјана Јовановић

Рођена 1973. године у Београду. Дипломирани професор шпанског језика. Више од десет година радила као преводилац у Новинској агенцији Танјуг. Осим шпанског, служи се енглеским и руским језиком.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија