Кућа Добрих Вести

Login

Под крошњама топчидерског платана

Оцените овај чланак
(11 гласова)

Photo0308erererБЕОГРАД -  Туристичка организација Београда је организовала културно уметнички програм под називом “Под крошњама топчидерског платана“ у Топчидерском парку, испред Конака Кнеза Милоша.


Костимирани глумци у улогама значајних личности из 19. века приказали су начин живота грађанског друштва из тог периода и подсетили да је на овом месту стварана историја Србије.


Београђани и гости имали су прилику да у хладу најстаријег парка у Београду уживају у ликовима кнеза Милоша и књегиње Љубице, уз староградску музику и извођење сплета грађанских игара.

 

Извођачи су били Милан Милосављевић, у улози кнеза Милоша

Наташа Поповска, у улози књегиње Љубице, а Јелена Мит певала је староградске песме, док је Уметнички центар Талија извео сплет грађанских игара.

 

 

Они који су желели могли су и да се провозају фијакером или јашу прелепе коње коњичког клуба „Филинг“ с београдског хиподрома који нуди разноврсне услуге од школе јахања, терапијског јахања, рекреативног јахања, пансиона и тренинга коња...


Тренутне поставке у Конаку су: „Живот у Србији у 19. веку“ и ”Ево мене, ето вас...кнез Милош у стрипу” у приземљу и „Милош Обреновић: династија, историја, мит“ и „Панк портрети династије Обреновић (аутор Александар Лека Младеновић)“ на спрату Конака.

Прави драгуљ под крошњама платана који никако не треба заобићи.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 23 јул 2016 22:10
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија