A+ A A-

Сајам медицине и фармације посвећен дијабетесу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

jamgegamge3434БЕОГРАД - Сајам медицине и фармације ’’Експо Медик’’, под слоганом „Знањем до здравља“, биће одржан од 19. до 21. маја. у Белекспоцентру, у Новом Београду, а главна тема је дијабетес.


На отварању ће говорити председник Привредне коморе Београда Миливоје Милетић, министар здравља Златибор Лончар, градски секретар за здравство Томислав Радосављевић и председник Републичке комисије за биохемију Сања Станковић и председник Групације произвиђача медицинских средстава и пружалаца услуга Миомир Николић.


На сајму ће учествовати више од 40 излагача, представника фармацеутских компанија, произвођача дијететских суплемената, функционалне хране, козметике, као и здравствених установа, који ће разменом знања и искуства презентовати нове трендове у превенцији и лечењу.


Током три дана трајања сајма биће одржани бесплатни семинари, акредитована предавања и радионице за више од 2.000 фармацеута, лекара, биохемичара, фармацеутских и медицинских техничара који ће добити прилику да испрате нове трендове у превенцији и терапији болести и да бесплатно дођу до 15 бодова неопходних за обнову својих лиценци.


Организатор сајма је Групација произвођача, дистрибутера и пружаоца здравствених услуга у области лекова, медицинских средстава и дијететских суплемената Привредне коморе Београда, уз подршку Привредне коморе Београда, Града Београда и Секретаријата за здравство Града Београда.


Стручни одбор сајма, који чине преставници пет комора здравствених радника Србије: Фармацеуткса, Лекарска, Стоматолошка, Комора Биохемичара, Комора медицинских сестара и здравствених техничара и професори Фармацеутског факултета у Београду, изабрали су за централну тему првог дана дијабетес, док ће други и трећи дан бити посвећени алергијама и витамину Д.


Глобална епидемија дијабетеса један је од највећих јавно-здравствених изазова 21. века. Стручни одбор сајма одлучио је да у години дијабетеса са овом темом отвори овогодишњи сајам и уз присуство великог броја стручњака и активних учесника. Курс је акредитован за лекаре, фармацеуте, фармацеутске техничаре, биохемичаре и слушаоцу доносишест бодова неопходних за обнову лиценце.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 19 мај 2016 20:30
Гордана Дивнић

Гордана Дивнић је 29 година радила као новинар Тањуга, а највећи део тог времена пратила је догађаје у привреди, како у земљи тако и у свету. Последњих неколико месеци провела је у Деску, где је пратила разноврсне догађаје из света.
Све време је желела да оно што пише допринесе бар мало развоју њене земље и бољем животу људи. Сада се волонтерски придружила порталу „Добре вести“, како би заједно са својим колегама, пишући о добрим стварима стварала позитивну енергију и враћала људима наду и веру у боље сутра.
Гордана је завршила Факултет политичких наука, а пре тога и Земунску гимназију, где је за школске новине и написала први текст о такмичењу једрилица на Дунаву. То су ипак била нека срећнија времена.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани