Кућа Добрих Вести

Login

Додељене награде часописа „Авлија“ за најбоље приче у региону

Оцените овај чланак
(7 гласова)

slobaaaaБЕОГРАД - Часопис за културу, књижевност и друштвене теме „Авлија“ из Рожаја (Црна Гора), доделио је награде за најбоље приче у региону за 2013. годину, међу којима је и књижевнику Слободану М. Стефановићу из Београда припала повеља за причу "Збег". 

У тој причи аутор на веома емотиван и топао начин описује један збег током Првог светског рата у коме су се, како бива у ратовима, осим што се страдало, ипак рађали и нови животи.

Повељу добио Слободан М. Стефановић за причу "Збег" 

Стефановић у причи износи и низ историјских детаља који истовремено дочаравају стање у том периоду.

Књижевник Слободан М. Стефановић је за „Кућу добрих вести“ истакао да се ради о истинитој причи и загонетно додао „јер ја се не бих родио да ње није“.

Он је, такође, напоменуо и подсетио у разговору да се ове године обележава 100 година од почетка Првог светског рата.

Сви они који желе да прочитају ову топлу и емотивну причу која приказује рат и са његове друге стране и сазнају више о аутору приче и награди, могу то учинити на интернет сајту овог часописа.

Најромантичнија љубавна песма

Поводом Дана заљубљених овај наш угледни књижевник добио је још једно признање за своје стваралаштво - Диплому за љубавну песму у Мркоњић граду.

Заиста леп успех пошто је међу 890 песника и 3.700 пристиглих песама Стефановић одабран међу десет књижевника који су добили дипломе за тему: "Најромантичнија љубавна песма". Све честитке од "Куће добрих вести".

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено недеља, 23 фебруар 2014 00:04
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија