Кућа Добрих Вести

Login

Десети Кустендорф од 16. до 21. јануара

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mokragoraБЕОГРАД - Десети Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф одржаће се од 16. до 21. јануара на Мећавнику, на Мокрој Гори.

 

Јубиларно издање фестивала чији је оснивач и уметнички директор Емир Кустурица као и претходних година биће посвећено младим филмским ствараоцима и светски прослављеним ауторима.


Од оснивања 2007. до сада, кроз Кустендорф су прошли бројни млади уметници који већ годинама остављају значајан ауторски траг на филмској сцени што најбоље сведочи да се циљ овог фестивала, развој ауторског филма и подршка младим талентованим редитељима, из године у годину све више остварујe.


Већ је познато да је добитник Златног јајета из 2009, Коки Хасеи, на прошли Кустендорф дошао као прослављен аутор награђен признањем филмског фестивала у Венецији а стазама успеха наставили су и бројни други. Михал Брезис и Одед Бинун, победници Кустендорфа 2010. године, својим дугометражним филмом „Аjа“ ушли су у номинације за престижну награду Оскар; Јан Царлевски из 2013. нашао се међу номинацијама на више фестивала укључујући и номинацију за Европску филмску награду; Едоардо Де Ангелис је за свој други филм („Indivisibili“) освојио чак три признања на овогодишњем Венецијанском филмском фестивалу; Никола Лежаић за „Тилва Рош“ добио је више од 5 награда међународних фестивала и бројна признања; Елица Петкова ове године освојила је награду на Берлинском филмском фестивалу за филм „Жалеика“...


Кустендорф је један од ретких фестивала на свету на коме је на сваком кораку видљива размена енергије младих и искусних уметника. Еминентни гости међу којима су Паоло Сорентино, Никита Михалков, Џони Деп, Жак Одијар, Џим Џармуш, Одри Тату, Гаел Гарсија Бернал, Моника Белучи, Алексеј Балабанов, Андреј Кончаловски, Матео Гароне, Беренис Бежо и многи други, до сада су били гости Кустендорфа.

                                        kustendorfrrr
Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф 2017 ће угостити прослављене ауторе, глумце и музичаре те бројне младе филмске ауторе и студенте филмских школа из целог света, као и друге еминентне госте из света филма.


Позивамо представнике медија који желе да испрате фестивал да поднесу захтеве за акредитовање најкасније до 21.12.2016. Формулар за акредитовање можете преузети из прилога.


Уколико сте се акредитовали претходних година молимо вас да чланке, линкове, радијске извештаје или телевизијске емисије са фестивала заједно са попуњеним формуларом пошаљете на адресу:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .


Одговор о добијању акредитација биће послат после 30. децембра 2016.


Програм фестивала биће представљен ускоро на конференцији за медије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 08 децембар 2016 13:51
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија