Кућа Добрих Вести

Login

Четири милиона долара за "Мала чуда"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sal-dimiceliЛЕЈК ЏЕНИВА, САД – Бил Гејтс (Bill Gates) и Ворен Бафет (Warren Buffett) су пре нешто више од две године обећали да ће најмање половину свог иметка за живота или после смрти, кроз разне филантропске активности, оставити човечанству и позвали милионере са "Форбсове“ листе најбогатијих да им се придруже у томе. Један човек, међутим, иако није толико богат као они, у протеклих 20 година дао је милионе долара помажући другима.

 

 

Дарежљиви Американац

 

Власник Агенције за некретнине из градића Лејк Џенива (Lake Geneva), у америчкој савезној држави Висконсин и аутор колумне "Сад је време да се помогне“ (The Time Is Now To Help) у локалном листу Сал Димичели (Sal Dimiceli), показао је хуманост на делу.

Димичели недељно добија 20-30 писама у којима га људи, који су се нашли у тешкој животној ситуацији, толико очајној да се уздају једино у неко чудо, моле за помоћ.

Хумани Американац, попут доброг чаробњака, прави "мала чуда“ - плати сиромашној породици астрономски рачун за гас, напуни јој фрижидер са храном, покуша да пронађе посао за незапослене. Он таквим породицама обезбеђује и финансијско саветовања, да не би када стану на ноге, поново се нашли у сличној ситуацији, преноси „Си-би-ес њуз“ (cbsnews.com).

На питање зашто то ради, Димичели одвраћа да добро памти беду у којој је живео у детињству и непрестана сељакања.

"Тада сам обећао Богу да никада нећу заборавити како је то живети у беди“, рекао је Димичели.

 

Супруга књиговођа

 

Он је захваљујући вредном раду постао мултимилионер и власник фирме, која се бави продајом некретнина, што му је омогућило да сам финансира помоћ. Ослања се и на донације које стижу на рачун његове непрофитне организације, истог назива као и његова колумна.

Салова супруга, која му је истовремено и књиговођа, каже да је Сал на реализацију својих доброчититељских дела потрошио читаву животну уштеђевину –  у бројкама више од четири милиона долара. То је понекад брине, али њеног супруга ништа не може да одврати од таквог понашања: за последњих 20 година помоћ од Сала добило је око 20.000 људи.

„Помагање људима ствара невероватан осећај. Просто је заразно, имате жељу да то радите изнова и изнова“, каже он.

Салово ангажовање није остало непримећено, па се тако 2011. године нашао међу десет финалиста избора за "Хероја године“, који организује америчка медијска кућа Си-ен-ен (CNN).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 27 новембар 2012 16:10
Мирјана Јовановић

Рођена 1973. године у Београду. Дипломирани професор шпанског језика. Више од десет година радила као преводилац у Новинској агенцији Танјуг. Осим шпанског, служи се енглеским и руским језиком.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија